Korporatiivne jura Postimehes

Paljud Eesti suuremad ettevõtted on aastatega oma malakad kätte saanud ning isegi kui nad teevad samme, mis kõigile ei meeldi, ei katsu nad neid enam mingi haleda ähmajutuga õigustada. Kõige targemad neist annavad halvast uudisest teada ning toovad lihtsalt välja selle põhjused.

Postimehega see päris nii pole. Ilmselt sellepärast, et kuna meediaettevõtted üksteist üpris kartellihõnguliselt kunagi ei arvusta, puudubki nende suhtes tõsiseltvõetav kriitika ja nad saavad sisuliselt teha, mida nad tahavad.

Igatahes. Pärast seda kui olin täna saanud Postimeest lugedes just rikkamaks "piltuudise" võrra, mis kujutas räime nosivat piisonit, jõudsin Postimehe peadirektor Erik Roose alljärgneva tsitaadini, mille peale tõmbasin endale kõigepealt teed peaaegu kurku. Seejärel mõistsin, et vähemalt Postimehel puudub igasugune enesekriitiline arusaam reaalsusest:

Väljaande jaoks jääb olulisimaks usaldus – põhjus, miks postimees.ee raketina taevasse sööstis, oli see, et kandsime paberlehe usaldusväärsuse internetti üle.
http://www.e24.ee/?id=112969

Lisaks sellele, et see on täiesti uskumatu korporatiivne BS, on selles lauses ka üks huvitav tükk infot. Nimelt on Postimehe paberlehe ajakirjanikud ise ja omavahel üldiselt jätnud mulje, et nad ei taha midagi teada sellisest asjast nagu postimees.ee ning nad on ka väitnud, et see "on täiesti erinev kanal päris Postimehest". Ma olen sellesse väitesse alati skeptiliselt suhtunud, kuid Erik Roose tsitaadist ilmneb kenasti, et ajalehe kõrgem juhtkond peab postimees.ee-d Postimehega vägagi seotuks.

Mis puudutab aga usaldusväärsuse ülekandmist Postimehest võrguväljaandesse, siis üks pilt on väärt rohkem kui tuhat sõna:



Allikas: Postimees.ee

2 comments:

Nõgene said...

Siinkohal tuleb meelde viimane Äriplaani konverents, millel kuuldut jagasin siin: http://tsura.blogspot.com/2008/09/kuidas-meediafirmaga-10-teha.html

/.../
"Üks märkimisväärne kild lendas õhku Kadastiku slaidi ajal, mille pealkiri oli "mis on eesti meedias püsivat?" Viimane punkt püsivatest asjadest oli "Jutud ajakirjanduse kolletumisest (Elu24)" Muidu suhteliselt kuiva olemisega Kadastik hüüatas, et "milline see ajakirjandus siis olema peaks!?" Ja kirjeldas nördinult, et ükski endast lugupidav meediakriitik ei pea ennast õigeks meediakriitikuks, kui ei märgi midagi sapist eesti ajakirjanduse kolletumise kohta."
/.../

Tarmo R said...

Postimees näib oma sisult üha rohkem muutuvat Õhtulehe, kui et Päevalehe konkurendiks. Päevaleht võib ses osas olla täiesti rahulik: peamine konkurent on ennast korralikult nurka mänginud ja peaks neile järele jõudmiseks hirmsal kombel pingutama.

Ma ei imestaks sugugi, kui varsti kuuleme uudist, et senine peatoimetaja saab tänu tehtud töö eest ning sule sabaossa.

 
©2009 Memokraatia | by TNB