Ühiselt ehitatud Ponzi-vabariik

Eile Paul Krugmani blogi sirvides märkasin seal linki Ida-Euroopa laenukoormuse kohta ning lähemalt uurides jõudsin Henrik "Flute" blogilehele, kus omakorda jäi silma kõrvalolev graafik. Täpsuse huvides tuleb mainida, et tegemist on erasektori välisvõlgnevusega - ja kuna Eestil riiklik välisvõlg sisuliselt puudub, siis koguvälisvõla (gross external debt) osas oleks edetabel veidi teistsugune. See võib küll tähendada, et mõnedel teistel on lood halvemad kui juuresolevalt pildilt paistab, aga ei muuda meie olukorda kuidagi paremaks.

Iseenesest ei ole tõsiasi, et Eesti majandus ja eeskätt tarbimine põhinevad suuresti Rootsi laenurahal muidugi mingi üllatus. Samas see võrdlev pilt ning fakt, et välisfinantseeritud pangalaenud moodustavad Eestis hetkel ca. 120-125% SKP-st oli vähemalt minu jaoks rabav. Ning murru nimetajas olev SKP number näitab lähemal ajal kindlasti langust, mis võimendab kokkuvõttes seda efekti veelgi.

Kui nüüd püüda võimalikult lihtsal ja mitte-tehnilisel moel aru saada miks see pilt peaks meis päris olulist õõvastust tekitama, siis vaadakem lihtsalt seda graafikut ning mõelgem, mis juhtub seal kujutatud erinevate riikidega, kui välispangad mingil põhjusel otsustavad, et nad ei taha või saa neile enam laenu anda. Aga teeme ka paar kiiret ümbriku-tagakülje-arvutust. Esiteks, kui pakkuda, et välislaenude keskmine periood oleks umbes 10 aastat (ja ma arvan, et keskmisena on see pigem optimistlik) ning korraks lihtsustades eeldada, et iga aasta kuuluks tagasimaksmisele kümnendik koguvõlast tähendaks pelgalt uue raha juurdevoolu lõppemine SKP mõistes ca. 15%-list puudujääki. Teiseks on meil hetkel ees SKP langus, mis isegi praeguse optimismihoost (mille Ahto Vesmes kunagi tabavalt sugunäärmete ületalitluse arvele kirjutas) kantud -3% prognoosi juures tähendab, et koguefekt oleks pigem lähemal 20%-le. Ja see on LISAKS KÕIGELE MUULE, mis praegu toimub. Lisaks SKP langusele, lisaks tööpuuduse tõusule, lisaks kinnisvarahindade kollapsile. Et see number perspektiivi panna võib siin ära tuua, et näiteks ehitussektor moodustas 2008 SKP-st 8,4% ning kinnisvara (rentimine ja äritegevus) 20,2%. Ehk siis teisisõnu - välisraha sissevoolu lõppemine põhjustaks wipeoudi mille suurus oleks umbes võrdne kinnisvarasektori haihtumisega majandusest või mis ületaks tervet ehitussektori mahtu ca. 2.5x.

Senini on veidral moel meie õnn olnud see, et Rootsi pangad on kolmes Balti riigis kättpidi küpsisepurgis kinni. Swedbank on seljaga vastu seina - hinnanguliselt kannataks nende bilanss hetkel välja ca. 4.5% laenukahjumeid - nii et tegelikult ei ole rootslastel praegu ka muud valikut kui teha nägu, et kõik on parimas korras ja lihtsalt laenusid pikendada. Sest kuna Rootsi pankade koguportfellist on üle 20% laenatud Eestisse, Lätti ja Leetu tähendaks Balti riikide majanduslik kollaps katastroofi ka neile. Samas, ühel hetkel võib juhtuda, et neil pole lihtsalt valikut ja siis järsku ongi matus meie õuel.

Muidugi ei ole selline asi (nagu näiteks 25-30% majanduslangus ühe aasta sees) reaalne valik mida keegi saaks lasta juhtuda - selle sotsiaalsed tagajärjed oleks lihtsalt väljakannatamatud. Seda enam, et juhul kui SKP kukuks 25% tooks see endaga tõenäoliselt kaasa pea täieliku kollapsi. Seega ei seisa me tegelikult vastamisi mitte selle väljavaate, vaid millegi muuga. Ja seda “muud” ei pea kaugelt otsima - lõunanaabrid Lätlased käisid selle alles hiljuti läbi. Ja kui Eestlased näisid üldiselt arvavat, et sedalaadi kataklüsmid saavad aset leida ainult Lätis või Islandil, siis vast on nüüd aeg ümber mõelda. Kui Rootsi raha juuksekarv peaks meie tarbimisest rasvase majanduse raskuse all katkema on tulemuseks see, et meie ühiselt ehitatud riik, mille juubelil Lauluväljakutäis inimesi eelmisel suvel käest kinni hoides ja pisar silmanurgas laulsid, kuulub järgmiseks kaheks põlvkonnaks kogu naha ja karvadega IMF-ile. Ja 22. sajandi alguse etnograafid võivad muistse Eestimaa aladelt korjata meie lapselastelt folkloristikat teemal “Millal maksan memme uue mersu”.

Kui valmis me SELLEKS oleme, ristirahvas?

532 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 532   Newer›   Newest»
Archie said...

Huvitavad andmed. Kuid et olla täpne: kui ma lähen täna ja küsin näiteks Swedbanki Tallinna Rävala pst kontorist 100 krooni laenu, kas see kajastub siin graafikus kohe välisvõlgnevuse kasvuna?

Kristjan said...

Tarmo: kui koletu loo saaks veel kirjutada teemal:"Western European Banks' Exposure to Western Europe?". See lööb ikka täitsa hinge kinni, kui neid numbreid samadel (ajakirjanduslikel) alustel interpreteerida.
:-)

See number ilma reaalse kontekstita (kas ikka tõesti lahkuvad ja kas sellega on mõtet spekuleerida?) ei pruugi ülearu palju siiski näidata.

UBS on muuseas teinud mingi analüüsi, kus nad üritasid välja arvutada, kui suured peaksid näiteks swed-i laenukahjumid nüüd paari aasta jooksul Baltikumis olema, et neil poleks pikaajaliselt siin mõistlik enam tegutseda. See oli mingi üle 50% portfellist.

Vaevalt see usutav on, aga mõtle sellele, kui kenasti siis Sinu mure allikaks peetav number kokku kukub. Näiteks kodulaenuga vee alla jäänud eraisikud teevad läbi kollektiivse pankroti (kuna Eestis pole foreclosure võimalust) jne.

Daniel Vaarik said...

Tarmo ise ilmselt kommenteerib hiljem, kuna minu teada ta viibib mingis teises ajavööndis ja mina ei taha pretendeerida liiga tugevale majandus-ekspertiisile. Aga küsimused, mis minul seda graafikut vaadates on järgmised:

1) Selline graafik on juba praegu üsna veenev välismaisele analüütikule ja nad vaatavad seda ning esitlevad oma blogides. Seda pilti Eesti puhul välismaal vaadatakse, seepärast võib sellel olla teatud isetäituv-ootuslik mõju investeeringutele, reitingutele, majanduspoliitilistele valikutele ja nii edasi.

2) Ainult majanduskeskselt analüüsides võib tõesti tunduda, et Eesti on funktsioneeriv Lääne-Euroopa osa, kuid siin tuleb ilmselt teha teatav riskianalüüs, mis haaraks erinevaid valdkondi, nagu poliitika, julgeolekupoliitika ja nii edasi. Selle kohaselt ei ole me Lääne-Euroopa ja ilmselt sellele Tarmo ka ridade vahelt viitab. Igatahes ei ole Lääne-Euroopa võrdlus 100 protsenti täpne. Raha lahkub ikkagi siit sinna, mitte vastupidi.

3) See graafik ja tema sõbrad ja sugulased vajavad Eestis rohkem arutamist, kuna millegipärast meeldivad poliitikategijatele teistsugused graafikud. Ja peab tunnistama, et ka ma ise saadaks oma välismaisele sõbrale mingi teistsuguse...

Kristjan said...

Kunagi ca 7 aastat tagasi oli mul vaja Lääne-Euroopas vahetada ühte paganama tihendit automaatkasti ja mootori vahel. Tihend ise maksis ca 300 EEK, tööraha selle vahetamiseks Genfis oleks olnud 14.000 EEK, pisut üle piiri Prantsusmaa poolel ca 8.000 EEK. Helistasin huvi pärast Eestisse Info-Autosse ja sain sama töö hinnaks 3.000 EEK. Huvi pärast helistasin täna uuesti ja küsisin sama töö hinna praegu samale automargile. Vastus: praegu olla käimas kampaania, mille käigus vanadele autodele teeninduse hinnad on 20-30% tavalisest odavamad, kribin-krabin, kiire arvutus ja hinnapakkumine täna? Ca 3.000 EEK. Seega on see teenuse hind siin selle ajaga tõusnud ca viiendiku võrra (ilma soodukata). Hoolimata mõningasest hindade ühtlustumisest (Eestis on 1.3 miljonit elanikku, Tallinna sadamat läbib näiteks aastas 7 miljonit) on sama töö siin endiselt märkimisväärselt odavam. Kumma (ka laenuportfelli seisukohast) pärast oleks vaja rohkem muretseda, kas selle pärast, kes sama töö suudab odavamalt teha või selle, kes seda kallimalt teeb? See on muidugi üks mõnevõrra lihtsustav näide, aga ehk aitab seda minu pealkirjapüstitust põhjendada.

Kristjan said...

Ilma emotsioonideta seda Tarmo tabelit vaadates - kas keegi sooviks, et me oleksime selle tabeli teises otsas koos Valgevenega? Äkki on sellisel jaotusel just nimelt mingi "kuid siin tuleb ilmselt teha teatav riskianalüüs, mis haaraks erinevaid valdkondi, nagu poliitika, julgeolekupoliitika ja nii edasi" tagamaa, miks siia ikkagi on laene rohkem kühveldatud?

Unknown said...

Vaatasin seda graafikut ja mu kõhutunne ütleb, et midagi peab olema ikka oluliselt valesti Eesti numbriga. Ei ole loogiline, et Eesti on GDP-ga võrreldes laenanud kaks korda enam kui Läti, aga probleemid on Lätis, mitte siin.

Mu esimene versioon on, et suur osa Swedbanki Baltikumi antud laenudest (aga miks ka mitte teiste pankade puhul) on kanaliseeritud läbi Eesti. Teatavasti oli Swed vähemalt vanasti holdingstruktuur emapangaga Eestis, ja suure tõenäosusega kanaliseeriti laenud siit läbi.

Seega peaks tõelise pildi jaoks kõrvale panema Eesti (ja teiste CEE riikide) laenu-exposure omakorda teistele riikidele.

Daniel Vaarik said...

See oleks suurepärane tulemus, kui saaksime Allani soovituse kohaselt selgitava graafiku, visualiseeringu, mis muudaks perspektiivi õigeks (juhul, kui see praegu vale on). Ma teaks vähemalt kümmet kohta, kuhu ma selle siis saadaksin. Ma kujutan ette, et selle mõju Eesti mainele oleks oluline.

Indrek said...

See on väga vahva kuidas erasektor end lõhki laenab ja siis kui perse majas riigi poole vaatab ja kirub - miks midagi ette ei võeta, miks meid ei toetata, riik ei kõlba kuskile niimoodi..

Praegu on lihtsalt mihklipäev sellistele sigadele, muud midagi..

Anonymous said...

Kristjan, nii Lääne-Euroopa kui ka USA kohta (arvestades stimuluse ja kriisi ühist mõju välisvõlale) on sellised õuduslood ka täitsa olemas, lihtsalt veidi teise nurga alt. Kuigi ükski majandus, k.a. US ja UK, ei ole tänapäeval kapitali väljavoolu suhtes täiesti immunsed, on see oht nende puhul siiski oluliselt väiksem. Martin Wolf FT-st tõi ühes hiljutises intervjuus välja kuidas USA dollar on kriisi silmatorkavalt hästi talunud, isegi tõusnud (erinevalt Briti naelast) ja suuresti lihtsalt tänu sellele, et dollar on endiselt maailmavaluuta.

Rääkides Briti pankade exposure-st Suurbritannias on see väga suur probleem, et eraisikute koguvõlgnevus oli 2008 a. lõpuks ligi £1.5trn (ca. kaks korda rohkem kui kogu Briti riigivõlg) mis on enam kui 170% kogu disposable income-ist. Ning laenamise lõpp (mis tähendas uue raha juurdevoolu lakkamist) tekitas eelmise aasta lõpus UK-s ka väga suure probleemi. Samas on deleverage siiski pisut leebem asi kui see, et näiteks 20% GDP-st maalt lahkub.

Seda, et Swed siit kuidagi lihtsalt minema ei pääse ma postituses ka mainisin, toortõlkega idioomist hand in a cookie jar. Aga öelda, et see märgatava osa Eesti kodanike kollektiivne earaisiku pankrot on Rootslaste probleem ja et seega buck stops somewhere else on siiski veidi naiivne. Võibolla meil siis kokkuvõttes läheb hästi ja IMF-i asemel saavad Eesti riigi omanikuks Rootsi pangad - aga kokkuvõttes ei ole olukord radikaalselt erinev.

Anonymous said...

Allani märkus on õige, jõudsin selleni tegelikult juba ka ise. Tsiteerin siin Marek Tiitsi e-maili mulle:

Netovälisvõlg ei ole meil nii suur (ca 40% SKP-st), aga see ei muuda su argumenti palju. Ülejäänu on ilmselt suures osas Swedi jt poolt Eesti kaudu edasi Lätti-Leetu edasi laenatud summad. Oleme lihtsalt Balti kaardimajakese katuseklots, mis saab nt Läti kollapsist oma korraliku obaduse.

Anonymous said...

Ja veel vastuseks Kristjani viimasele märkusele: tabelit emotsioonideta vaadates sooviksime ilmselt ühel ajal olla ühes otsas ja teisel ajal teises. Headel aegadel on tore kahekohalise inflatsiooni vastu 6%-ga raha laenata, aga hetkel poleks mul küll vähematki selle vastu, et Valgevene ja Makedooniaga koos selle konkreetse tabeli teises otsas olla :).

Ja see viitab muidugi laiemale probleemile kui seda on Eesti inimeste soov läbi sarnase tarbimise eurooplaseks saada. Probleemile millega inimesed Kagu-Aasias 90ndatelja Argentiinas alles 6 aastat tagasi lähemalt tutvuda said. Ehk siis mastaapselt välisrahast sõltuvatel majandustel on kõik samad probleemid mis teistel ja LISAKS veel üks suur - nimelt see, et nad sõltuvad välisrahast.

Kristjan Lepik said...

Tarmo rate.ee konto juures* oli juba veidi täiendavat juttu selle graafiku kohta - imelik data tundub seal olevat - ma arvan, et see on kogu välisnõuded ja seetõttu Allani kommentaar ilmselt õige - Swedi Balti üksused on struktureeritud selliselt, et Läti-Leedu on Eesti tütred.

Seega see "Foreign Claims" pole kõige parem statistika, Gross External Debt on parem. Selle järgi on näiteks Läti ja Ungari meist eespool.

Siin on üks päris asjalik ülevaade:http://www.scribd.com/doc/13111961/Special-Report-CEE-Debt-200903

Austria-Esimesed-Pankurid analüüsi kokku pannud, lk. 6 on kenasti eraldi eraisikud ja ettevõtted toodud ning lk. 7 ka riigivõlg (vot see hea Eesti promo). Lk. 11 statistika selle Gross External Debt kohta.

* - ok, tegelikult oli Tarmo Facebooki konto juures, aga see esimene lause oli liiga kaunis, et see kirjutamata jätta.

Toivo Ellakvere said...

volla ei ole riigi ja KOV poolt võetud kogusummad suured, kuid seda kehvemad on nende võimalused oma tulubaasi suurendada. Lisaks, laenu on võtnud suuremad omavalitsused, pigem seal mõistlikkuse piiri peal (TLN).

http://www.postimees.ee/?id=108519

Toivo Ellakvere said...

antud näitaja on kahe arvu jagatis. juuli algusest jõustub uus töölepinguseadus mis võib tähendada veelgi suuremat lisandust töötute ridadesse. muutus kajastub alles III kv SKT numbrites, mis omakorda avaldatakse viitega.

nimetajas on laenud ja lugejas SKT ... kui palju siis kukub SKT III kvartalis? 20%? 30%? LHV foorumis tehtud ennustused on lukus, seal saab vaadata millisele ühisele konsensusele jõuti

Anonymous said...

KL: hea link tõepoolest. Kuigi, kui jätta kõrvale see avaliku sektori võla diagramm siis figureerib Eesti ka sealsetes graafikutes üsna prominentselt. Ja nagu Island vast demonstreeris piisab põhjaminekuks väga hästi ka erasektori võlast.

Samuti ei tahtnudki ma selle nupuga näppu vibutada teemal, et CEE on teinud midagi mida Lääne-Euroopa ei ole (viidates üldisele krediidi-mullile mille osas ma olen viimastel kuudel mujal kirjutades samuti arvamust avaldanud) - lihtsalt tänu suuremale või vähemalt sõltuvusele väliskapitalist on tehtu mõned tagajärjed erinevates kohtades veidi erinevad - samas kui mõned teised tagajärjed on ka samad.

Pehme meetod seda öelda on just nagu selles raportis: Given the slowdown of capital inflows, we should see a significant improvement of current account deficits. Trikk on muidugi selles, et see "märgatav paranemine" käib käsikäes "märgatava halvenemisega" selles osas, mis puutub finantseerimise kättesaadavust.

Marek said...

No hüva, võtame siis Tarmo argumendile veel autorteete appi.

Nobeli majanduspreemia laureaat Joseph Stiglitz kirjutas pärast Kagu-Aasia 1997. a kriisi nii kriisi tekkepõhjustest kui IMF-i vigadest kriisi lahendamisel päris palju.

Tasub lugeda, sest Kagu-Aasia tollane seis tänasele Ida-Euroopale ja Eestile väga sarnane

Kui Stiglitzi sõnum kokku võtta, siis sellised põhipunkid:

- IMF ja keskpangad on tüüpiliselt hoiatanud avaliku sektori võlakoormuse eest ning pidanud kõike, mida erasektor vabaturul teeb täiesti ratsionaalseks ning ohutuks;

- Kagu-Aasia kriis on erines aga varasematest kriisidest Ladina-Ameerikas selle poolest, et liialt riskantselt laenas end umbe hoopis erasektor;

- Furman ja Stiglitz provisid pärast Aasia kriisi kõik tuntud majandusmudelid läbi ja leidsid, et moodsas majandusteoorias pole paraku mitte ühtki tuntud mudelit, mis sedalaadi ohtude eest hoiatada suudaks!!! Seetõstu ei tõstnud keegi ka enne kriisi hoiatavat hädakisa;

- Ainus adekvaatne indikaator, mis Aasia kriisi puhul kõige viimasel hetkel vähegi ette hoiatada suutis oli see kui riigi (avaliku + erasektori) lühiajalised välisvaluutas kohustused ületavad valuutareservid. Siis on puudu ainult laenude mitte-pikendamine või portfolioinvesteeringute kiire lahkumine ning perse ongi enam-vähem hetkeliselt käes.

Lätis valitsusel reserve sisuliselt ei olnud ning ootamatu vajadus Parex päästa neile IMF-i majja tõigi... Sisuliselt sama loogika.

Eesti Panga poolt värskelt avaldatud 2008. a maksebilanss ütleb meile, et Eesti rahvusvaheline netoinvesteerimispositsioon oli viimasel aastavahetusel -193 mld kr. Lühiajalise kapitali osa on seejuures kasvanud aastaga 9-lt 81 mld kroonini.

Ja valuutareserve on Eestil kui palju? Sama maksebilanss ütleb, et valitsemissektoril oli aastavahetusel reserve 20 mld krooni ja Eesti Pangal lisaks (krooni kattevara) 44 mld krooni.

Kuna 81 > 64, siis väidab eeltoodud Stiglitzi argument, et Eesti on äärmiselt riskantses seisus.

Erasektori poolt Lätti-Leetu-Venemaale vm antud laenud (kokku ca 90 mld krooni) meid siin ei aita, kuna neid ei ole võimalik häda korral piisavalt kiirelt tagasi tuua. Eriti kui Läti on majandus on ise hinge vaakumas.

PS! Lisaks tasub tegelikult päris hoolega ka möödunudaastase Nobeli preemia laureaadi Paul Krugman-i blogis Balti riikide kohta kirjutatut vaadata.

Anonymous said...

Tegelikult ma siin jäin mõtlema, et meie saving grace võib vast tõesti olla see kui õnnestub suurem osa sellest koormast Eesti kaudu Lätti ja Leetu antud laenude alla ära mahutada. Kui meie netovälisvõlg on tõesti 40% SKP-st siis võib vast tõesti õnnestuda asjad nii sättida, et see on IMF-i (kui Läti riigi uue kontrolliva aktsionäri) ja Rootsi finantssektori vaheline asi. Ja sellisel juhul oleks välisraha juurdevoolu lõpp kindlasti endiselt probleem, aga mitte NII suur probleem.

Lisaks jäin ma mõtlema, et Eesti on siin veel ka selles osas erinevas seisus, et IMF-il polegi nagu otse kedagi välja bailida.. finantssüsteem on Rootslaste oma ja seda ei saa Eesti riik kuidagi niisama üle võtta. Ja kuigi ilmselt on tõsi, et suurem osa viimastel aastatel soetatud kinnisvara, tootlikku vara või laovarudsid ei vasta nende laenujääkidele, ei ole see asi mida IMF saaks kuidagi parandada.

Ehk siis valikud on vist kas a) kirjutada suurem osa sellest negative equityst läbi pankrottide maha, või b) pigistada silm mõnedeks aastateks kinni ja lihtsalt oodata, kuni laenud amortiseeruvad. Teise variandi puhul muutub deflatsiooni-väljavaade muidugi eriti ebameeldivaks ja aus olles ma küll ei näe kust lähemal ajal võiks tulla mõju inflatsiooniks (mis aitaks siis varade hindu laenujääkidele lähemale).

Ja kuna laenud on meil valdavalt euros ei ole devalveerimine kah option, see tähendaks kohest täielikku meltdowni.

Daniel Vaarik said...

Väikese tehnilise vahemärkusena, et kui te vahel näete kommentaarides umbes sellist väljendit, et post on kustutatud administraatori poolt, siis see pole vähemalt seni olnud minupoolne, vaid blogspot jätab millegi pärast sellise teate, kui mõni kommentaator on ise oma posti ära kustutanud. Kui kustutate oma poste, proovige kuidagi panna linnuke kasti "remove forever" ehk siis ei jää seda tobedat kirja.

Seni pole ma kordagi pidanud kuidagi kommentaare modereerima.

Kristjan Lepik said...

Lisaks jäin ma mõtlema, et Eesti on siin veel ka selles osas erinevas seisus, et IMF-il polegi nagu otse kedagi välja bailida.. finantssüsteem on Rootslaste oma ja seda ei saa Eesti riik kuidagi niisama üle võtta. Üks tehniline nüanss, S*** ja S** üksused Baltikumis on tütarettevõtted, mitte filiaalid (nagu Nordea ja Sampo). Voldemorti puhul veel Läti ja Leedu üksused kuuluvad ka Eestile. Filiaal oleks ju igatpidi loogilisem, miks siis jätkuvalt tütarettevõtted, Voldemort?

Rohkem ma ei tahaks kirjutada.

Anonymous said...

See on tõesti üks väga kiuslik ja ebamugav küsimus, mis ka mulle on varem pähe tulnud.

Kristjan said...

Viitasin aprilli alguses sellele Mehhiko ja Tshiili kogemusele ja refereerisin lühidalt ühte päris põhjalikku uurimistööd (vt. 3. lk viimasest veerust):
http://www.kawe.ee/index.php?id=11&nid=153

20% GDP langust kahe aastaga tööealise elaniku kohta Tshiilis... Siin pole muuseas vast panagasüsteemi natsionaliseerimisele vaja riigil ressursse kulutada, võimalik, et pääseme pisut kergemalt.

Marek said...

Jajah, ka Eesti keskpankurid loodavad, et lühikese raha osakaal majanduses ei ole nii väga probleem, kuna emafirmad ehk loodetavasti võib-olla päästavad oma tütarettevõtted...

Aga olgu, mõtleks korraks reaalmajandusele ka!

Arvutasime hiljuti kontoris näppudel seda mastaapi kui suures osas Eesti majandus väliskeskkonna järsu halvenemise tõttu kokku on sunnitud tõmbuma.

See on küll mõnevõrra spekulatiivne, aga kui viimaste kuude näitajaid aastale ekstrapoleerida, siis selline seis.

Maksebilansi andmed:
- Uue laenukapitali juurdevool oli viimastel aastatel igal aastal vähemalt 35..40 mld kr. See on nüüd mõneks ajaks NULL. Hea kui senise võla refinantseeritud saame.
- Otseinvesteeringute juurdevool oli 10 mld kr, nüüd -5 mld kr.
- Kaupade ekspordist lisandväärtus oli ca 35 mld kr; tööstuse ekspordis on 25% kukkumine, nüüd seega 27 mld kr.
- Teenuste eksport on vähenenud 10% ehk 15 mld netoekspordi asemel nüüd 13 mld kr.

Kokku on meil seega senisel elatustasemel jätkamiseks igal aastal puudu ca 60 miljardit krooni. Kuna juurde meile keegi ei laena, siis on vaja see nüüd ise teenida või siis vastavalt tarbimist vähendada.

Kokku teeb 60 mld kr jämedalt 25% 2008. a SKP-st... Ajakirjanduslikult palju, ütlete?!

Vaataks siis korra ka OECD näitajaid Eesti tööjõukulude ja tootlikkuse kohta. Need näitavad, et tööstuse (peamise eksportsektori) tööjõukulud 2005-2008 aastatel tootlikkusega võrreldes kasvanud 35%, majanduses tervikuna 70%.

Nagu me teame, on see suures osas toimunud massiivse väliskapitali sissevoolu toel. Tootlikkust nii suures mastaabis väga kiiresti ei tõsta. Seega jääb meil sissevoolu lõppedes üle ainult sooritada samas mastaabis tööjõukulude kärbe.

Kristjan Lepik said...

Seega jääb meil sissevoolu lõppedes üle ainult sooritada samas mastaabis tööjõukulude kärbeNõus, laiendades selle tegelikult üldisemalt kulude kärpimiseks.

Mis toimub praktikas?
1) Ettevõtjad kärbivad ning kuigi sektorite kaupa on erisused, on keskmised kärped ikka väga ulatuslikud. Selgelt on aru saadud, et kui seda ei tee, siis on pankrot. Kuigi 2008.a. (eriti esimene pool) oli denial-faas veel üsna laialt levinud ja kohati ka liiga hilja kärpimine enam ei päästa, võiks olla viimase poole aasta jooksul ettevõtjate tegevusega väga rahul.

2) Lätis piitsutab IMF ning praegu on laual raske ohkega plaan, et ministeeriumid peavad kulude -30% vähendamiseni jõudma. Vastik ja raske, kuid vajalik. Riigi kulusid tuuakse järsult alla.

Eesti riik? Käib kuuma kartuli hüpitamine ning tehakse teatrit II sambaga, mis sisuliselt ei ole ju kärbe ning pigem lihtsalt kohustuse lükkamine tulevikku (kusagilt peab ju pension tulema).

Kohe oleks vaja riigieelarvet 8-10 mlrd. EEK võrra kärpida, et euro tulek saaks 2011.a. olla võimalik. Iga päevaga selle tõenäosus väheneb. Kiiresti. Sest see raha millest 2009.a. eelarvet kärpida saab iga päevaga ju väheneb. Eks valimised tulemas ning keegi raskeid otsuseid teha ei taha.

Tulem on sellest see, et sügiseks on riigireservid otsas, peale IMFi keegi piisavalt raha ei laena ning kui praegu on ise veel võimalik valikuid teha, siis aasta lõpus teeb need IMF.

Seega riik ei kärbi kulusid kaugeltki piisavalt (kuidas saada hoob/motivatsioon selleks?) ning kui ainult ettevõtja ja kodanik seda teevad, siis sellest jääb väheks.

Andke andeks närviline toon, aga ahastus tuleb peale toimuvat vaadates ning majandusprotsesse teades mõeldes kuhu see viib. Umbes sama tunne võib ehk olla Gerdi isal, kui ootamatult kaks nädalat enne olümpiat tuleb välja, et Gerd Kanter on juba nädala olnud tõsises joomatsüklis ja laaberdab koos Värnikuga mööda maapiirkondade kõrtse ja avalikke majasid. Kõik see aastatega tehtud töö, potist alla ..

Daniel Vaarik said...

KL, ma lugesin ka selle Erste Groupi raporti läbi. Põhimõtteliselt teeb see raport kahte asja - 1. ta kritiseerib meediahaipi, mis on CEE kriisi ümber puhkenud, kutsub üles vaatama CEE riike ratsionaalselt. 2. Joonistab välja B4 grupi - Baltikum+Bulgaaria, mis on siiski kõige kriitilisemas seisus.

Meil on järelikult lihtsalt kaks probleemi - emotsionaalselt negatiivne meedia ja ikkagi kehv tegelikkus.

Kristjan Lepik said...

"Seisukoht sõltub peamiselt istekohast", kuldsed sõnad.

Erste tegutseb Kesk-Euroopas ja näiteks küll Rumeenias, kuid mitte Bulgaarias. Ehk "juhtumisi" pole B4 nende koduturg.

See KIE kohta tulev info on viimasel ajal tohutult kallutatud, paljud kommentaarid Londoni klaasmajadest on kogu regiooni kohta ning väiksemate riikide kohta (sh. Eesti) kohta info üsna pinnapealne.

Nii et kahjuks pole eriti neid, kellel oleks huvi Baltikumi suhtes positiivselt kallutatud olla, tuleb vaid ise tõestada, et me pole kaamel.

Kuigi konsensus on tõesti praegu see, et Baltikum+Bulgaaria+Rumeenia on see kõige hullem pommiauk, on mu arvates fundamentaalselt Kesk-Euroopasse kriis lihtsalt hiljem jõudmas. Eesti kaardid on päris head, et 5.a. pärast saaks tõdeda, et Eesti kriisist KIE regioonist parimate hulgas välja tulnud. Või täpsem oleks öelda, et 4 kuud tagasi olid päris head, riik paneb praegu paraku tempokalt Värnikut ...

Marek said...

OECD avaldab esmaspäeval Eesti majandusülevaate. Raport on üsna kriitiline.

Tänase riskantse seisu ühe peamise põhjusena heidetakse Eestile ette viimaste aastate protsüklilist majanduspoliitikat. -- Siis kui oli vaja tarbimisbuumi pidurdada anti erinevatel viisidel hoogu juurde, nüüd kus vaja väliskeskkonnast peale surutud järsku pidurdust leevendada pole meil selleks ei vahendeid ega tegelikult ka mitte mõistust.

Päris pirakas kivi veeretatakse seega otse istuva valitsuse kapsapeenrale.

PS! KL, sotsiaalmaksu laekumine oli 2009.a märtsis 4,4% 2008. a märtsi laekumisest väiksem. Nõus, et kärpida võib ka muust kulust, aga väga pikk palgakärpe tee on meil ikkagi nii era- kui avalikus sektoris veel ees.

Toivo Ellakvere said...

olge head, seletage mulle ära nende 2 variandi erinevused

a) devalveerimine, laenu tagasi maksta ei jõua, eraisikute pankrotid
b) palga vähendamine või koondamine, laenu tagasi maksta ei jõua, eraisikute pankrotid

Anonymous said...

Devalveerimine on järsk ja üleüldine, palkade langus (suhteliselt) sujuv ning lokaalsem. Ehk siis esimesel juhul oleks kohe selge, et sisuliselt on Eesti elanikkond kollektiivses pankrotis, teisel juhul tuleb selle tõdemuseni alles jõuda :).

Jüri Kaljundi said...

Kas see OECD ülevaade täiskujul kusagil ka vabalt saadaval on?

Daniel Vaarik said...

Lühivariant on ka õnneks üsna põhjalik. Mind huvitab ka see, mis moodi rahandusminister Ivari Padar pressikonverentsil ülevaate valitsuskriitilisi osasid kommenteerib. Aga saame ilmselt peagi teada, võib olla väärib eraldi postitust.

Daniel Vaarik said...

Tänu Marekile sain ka teada ühe ajutise lingi, kust võib paari päeva jooksul tervet ülevaadet lugeda:
http://oberon.sourceoecd.org/upload/1009031etemp.pdf

Aitäh!

Daniel Vaarik said...

OECD raportist kaks andmestikku, mis väga hästi seletavad lahti Tarmo poolt toodud graafiku:

1) http://yfrog.com/5rpicture45hp
2) http://ocde.p4.siteinternet.com/publications/doifiles/102009031P1G006.txt

Unknown said...

Väga huvitav diskussioon siin lahti, tänud kõigile asjaosalistele.

Minu tähelepanu äratas kaks eelmist postitust:
1) See, et Eesti välisvõlgnevuse taga on eelkõige erasektori kasvanud laenukoormus (mis on peamiselt pankade oma)
2) Mõttearendus, kas Swedi ja SEB kohalike pankade hoidmine tütarde, mitte filiaalidena on juhuslik.

Siit minu küsimused, millele ehk keegi asjaga paremini kursis inimene oskab vastata:

1) Kui suur osa Swedi ja SEB Balti pankade poolt laenatud kapitalist on tulnud emapankadelt ja palju võetud mujalt? Juhul, kui on sündikeeritud mujalt, siis kas emapangad on neile andnud mingeid tagatisi?

Ehk siis kui suur hulk laenukohustustest on de facto omakapital?

Julgen arvata, et mõlema emapanga exposure siia on pigem omakapitali maiguga ning Balti tütarde pankrott ei oleks rootslastele kuidagi pääseteeks isegi bilansilises mõttes, mainest ma ei räägiks.

2) Teiseks, kas eelmise mõttekäigu valguses ei peaks siia laenatud raha mõtteliselt pidama pigem hapuks läinud FDI-ks kui problemaatiliseks laenuks...?

Ehk teisisõnu - suur hulk Eestit läbivast rahast ei pruugi siit läbi käia n.ö. on arms length basis. Panganduse mõttes ei ole tegemist just eriti iseseisva riigiga. Kui OECD, BIS jne käsitleksid näiteks Põhja-Rootsit omaette riigina siis võiks ka selle regiooni aruandluses igasugu imesid näha, mis normaalsetes turutingimustes oleksid võimatud.

Anonymous said...

Selles mõttes viitab Allan samale asjale mida ma ka algses postituses mainisin - Rootslased ei pääse siit kuidagi lihtsalt minema ning õnneks on Eesti majandus nii väike, et vast kannatatakse Stockholmis see valu ära ja hoitakse asjad püsti.

Samas, pankade laenukoormus ei ole isoleeritud nähtus klaaspurgis, pangad ei laena raha sisse selleks, et seda kapis hoida vaid selleks, et seda edasi laenata. Ja siin on ilmselt tõesti meie õnnistus selles kui arvestatav osa Eesti leverage-i all kirjas olevast rahast on tegelikult vaid transiit Lätti - mis kõlab usutavalt, kuigi aus olles ei ole mul tegelikult mingit konkreetset põhjust arvata ei üht- ega teistpidi.

Daniel Vaarik said...

Mitte, et selle põhjal midagi väga kindlalt väita saaks aga rahandusminister ei näe väga hea välja: http://www.tarkinvestor.ee/images/padar_oecd.jpg

(Pildi algallikas Äripäev).

Kristjan said...

näeb välja pro- või isegi post-tsükliline?

Marek said...

Neljapäeval 23. aprillil kell 16 räägime OECD majandusülevaate valguses Eesti majanduspoliitikast ka Arengufondi innoLAB-is. Osalemisest ja kaasa mõtlemisest huvitatuil palun innolab(at)arengufond.ee märku anda.

Daniel Vaarik said...

:) Minu meelest näeb Padar välja lausa subtsükliline. Aga ma siiski soovin talle jõudu selles raskes töös.

Marek said...

Läti tragöödia võtab järjest hullemaid pöördeid.

BNS edastas eile viitega rahandusminister Repšele, et 40% eelarvekärbe (isegi kui see oleks teostatav) viiks valitsuse defitsiidi üksnes 7.7%-le SKP-st. IMF nõuab defitsiidi hoidmist 5% piires ja keeldub uut laenumakset tegemast.

Läti valitsus ei välistata nüüd enam ka lõikeid riigivõla teenindamiseks minevatest kuludest, EL & NATO liikmemaksudest jm.

Teisisõnu, Läti on sisuliselt pankrotis.

Lauri Isotamm said...

heh, maailmalõpumehed.

taks siin krugmaniga vehkis, ma vehin siis ka: http://www.nytimes.com/2009/04/20/opinion/20krugman.html?_r=1&scp=1&sq=erin%20go%20bragh&st=cse

asendage võrrandis sõna "iiri" sõnaga "läti" või mis veel kohutavam, "eesti". pressrauaga üle ja... uhh, käärik!

aga nüüd siiski kontrollküsimus: mitu eurot, dollarit või jeeni on eesti valitsus pidanud paigutama meie finantsüsteemi bail-out'i?

ja mareki lohutamiseks: äkki ikka on superintendant repše maailmalõpukuulutus mõeldud signaalina Barrosole, et abipakett ümber vaadataks. isegi lätlaste valitsemiseks on õige mitu rubla vaja aastas kulutada...

ma saan täiesti aru, et tarmol on ameerikas igav (ise veendusime temaga läinud nädalavahetusel koos, kui põnev koht on atlanta, kus klaasi veini joomiseks tuli shopping malli minna). eks kaugelt maalt on hea kaasmaalasi kruttida ja vaikselt naeru pidada. aga tegelikult on inimesed hädast ja vaevast väsinud ja - nagu kirjutas onion.com - nõuavad valitsustelt viivitamatult uut varamulli, kuhu investeerida.

eesti vajab vahetust :)

Toivo Ellakvere said...

Eesti vajab mullivahetust? Räägitakse jah, et uueks (aktsia)mulliks saab energeetika.

Lauri Isotamm said...

vabandan, ei saa ikka veel pidama.

ft säravamaid kolumniste tim harford viitab, et hullema jama ärahoidmiseks tuleks teha kahte asja: 1) hoida noori mehi töötuse eest ja 2) vaadata, et maal elavatel peredel oleks toitu.

maailmapraktika nimelt näitab ilmekalt, et nende kahe asja unarusse jätmine võib kaasa tuua tõsiseid sisehädasid kodusõjani välja.

ehk on IMF-i abiprogramme vaja veidi rekalibreerida? või räägime 2011 valmiskampaania käigus relvade jagamisest lõuna-eesti maaperedele, kes end nälgivate lätlaste hordide eest kaitsma peavad?

kes viitsib pikemat lugu lugeda, siis soovitan väga, saab ka suutäie naerda ja vastuse küsimusele, kuidas soome diplomaadist "criminal mastermind" on kõige eelpoolöelduga seotud: http://www.reason.com/news/show/132659.html

Daniel Vaarik said...

Tundub relevantne selle vestluse kontekstis siin:
Swedbanki halbade laenude osakaal I kv: 8.9 percent in Ukraine, 8.5 percent in Latvia, 3.6 percent in Lithuania, 2.5 percent in Estonia.
Allikas: anvarsamost twitteris.

Anonymous said...

Püüaks selle suurema puhkenud linkide loopimise peale omalt poolt põgusa kokkuvõtte teha ja siis loodetavalt kogu selle teema sedapuhuku rahule jätta.

Esiteks seda, et argumendid kuidas Iirimaal, Lätis-Ungaris, USA-s, UK-s või minupoolest Zimbabwes on asjad palju hullemad kui Eestis on ilmselt kõik täitsa õiged, lihtsalt nagu ma algses postituses ka väitsin, ei ütle need seda, et Eestis on kõik korras. See on natuke nagu seletada oma haigele vanaemale kuidas asjad pole sugugi pahad ja et naaberküla Aino suri eelmisel aastal sellise asja peale üldse maha.

Teine teema on see kui palju sellisest rääkimisest ja arutamisest üldse midagi tolku on - ja siin on erinevatel inimestel erinevad seisukohad. Üldiselt jõudsin ma Kristjaniga era-kirjavahetust pidades ka sellele arvamusele, et ega vist väga ei ole. Ideaalses maailmas ja tähelepaneliku kuulajaskonna puhul võiks selline asi olla samuti kontra-tsükliline: headel aegadel kritiseerid ja halbadel aegadel püüad leida positiivset. Ja selles osas olen tõesti guilty as charged. Samas see diskussioon oli vähemalt minule küll kasulik, aitas mõne asja osas läbi mõelda ja vast veidi adekvaatsemalt olusid hinnata. Eks ma edaspidi püüan positiivsem või siis üldse vait olla - ja vastupidiselt Lauri arvamusele ei ole mul siin sugugi igav või puudus asjadest, mida teha.

Erinevate majandushädade koha pealt on vast sobiv parafraseerida Tolstoid ja öelda, et kui kõik kasvavad majandused on ühesugused, siis languses on igaüks isemoodi. Ja tõesti, ei Läti ega Island ei tõesta, et Eestis peaks minema samamoodi. Samas jään ma endiselt seisukohale, et selles osas oleme me Rootsi finantsüsteemi ja mitte vanajumala selja taga - ning need on kaks veidi erinevat asja. Minimaalselt võiks see tähendada teatavat tagasihoidlikkust meie endi tarkuse, töökuse ja usinuse hindamisel ning tunnistamist, et mõned aastad tagasi leinatud "kroonijuveelide" müük Rootslastele on täna asi, mille osas peaks vast head õnne tänama.

Ja isegi kui PEAKS nii juhtuma, et asjad lähevad palju halvemini kui nad praegu paistavad olevat - siis olen ma samuti nõus, et in the long run ei tähenda see maailma lõppu kui Eesti GDP peaks kuskile 2006. a. alguse tasemele langema. Aga nagu Keynes selle kohta kunagi märkis, oleme me pikas perspektiivis kõik surnud. Ja lühikeses perspektiivis saaks sellisel juhul olema vägagi arvestatav hulk inimesi, kelle tulud laenusid (mida paljudel neist 2006. alguses ei olnud) teenindada ei võimalda. Ja see on, nagu Laurigi viitas, poliitiliselt halb olukord milles olla, eriti siis kui valimised ukse ees.

Aga sellega minu poolt dixi.

Unknown said...

In its latest Global Financial Stability Report, published in April, the IMF provided key numbers on 38 selected emerging market countries, including their 2009 external debt refinancing needs as a ratio of their foreign exchange reserves.

But after the numbers for some countries were challenged by central bankers, analysts and journalists, the IMF revised the data and began publishing new figures for the external debt/reserves ratios of some eastern European countries.

The ratio for the Czech Republic was cut from 236 per cent to 89 per cent and Estonia’s was reduced to 132 per cent from 210 per cent. It is understood the figure for Ukraine is also being cut to 116 per cent from 208 per cent, that Lithuania’s ratio of 425 per cent may also be recalculated and that others may follow.

http://www.ft.com/cms/s/0/303a1882-3a72-11de-8a2d-00144feabdc0.html

Daniel Vaarik said...

Väärt link, seda tasub levitada.

Marek said...

Sellest on nüüd siis möödas täpselt 3 nädalat kui Swedbank avaldas I kvartali tulemused ja tunnistas, et Ukrainas ja Lätis ei tule Swedbank-il 9% laenudest õigeaegselt tagasi.

Danske vahendas täna Läti FSA traagilisi andmeid, mille kohaselt Lätis ei toiminud Q1 2009 tähtaegselt koguni 20% laenudest.

Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti laenu, et lahendada oma rahaline probleem ja ka alustada oma äri või tõsta oma äri ruume? kui jah võtke meiega ühendust e-posti teel: greatuniversalloancompany1@gmail.com

Laenupakkumine usaldusväärsest allikast

Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti laenu, et lahendada oma rahaline probleem ja ka alustada oma äri või tõsta oma äri ruume? kui jah võtke meiega ühendust e-posti teel: greatuniversalloancompany1@gmail.com

Laenupakkumine usaldusväärsest allikast

Unknown said...

Tere iga üks, ma olen proua Julian Sam Ohio USA, ma kiiresti tahan kasutada seda keskmise lõikumiseks tunnistust sellest, kuidas Jumal juhatas mu Legit ja reaalne laenu andja, kes on mu elu muutnud muru ka armu alates on vaesed rikas naine, kes saab nüüd kiidelda terve ja jõukas elu ilma stressi või rahalised raskused. Pärast nii paljusid kuu üritavad laenu Internetis ja on scammed summa 5200 $ i sai nii lootusetu saada laenu legit laenu andja online, kes ei lisa minu valud, siis ma otsustasin ühendust sõber minu kes hiljuti sai laenu online, arutleti küsimus ning meie järeldusele ta rääkis mulle mees nimega Mr Harrison Loris, kes on tegevjuht Harrison Loris (Lorisloancompany@yahoo.com) laenufirma Nii i taotlenud laenu summa kohta (320,000.00USD) madala intressiga 2%, et laenu võeti vastu lihtsalt ilma stressi ja kõik ettevalmistused, kus tehti seoses laenu üleandmist ja vähem kui kaks (2) päeva laenu anti hoiule mu pank, et ma tahan nõu keegi mul on vaja laenu kiiresti temaga kaudu: (Lorisloancompany@yahoo.com) ta ei tea teen seda ma palvetan, et Jumal õnnistagu teda hea asi, mida ta on teinud oma elus.

Unknown said...

Godswill laenufirma on siin, et pakkuda teile mingit laenu vaja. Meie laenufirma on hinnatud parima hulka 5 õigustatud ettevõtte võrgus. Me oleme siin, et pakkuda teile mingit laenu laiendada oma äri.
Võtke meiega juba täna rohkem informatsiooni saada oma laenu
CÉG kapcsolattartó e-mail: godswillloancompany@gmail.com

Unknown said...

Olen hr Jad Kimi, eralaenu laenuandja. Me pakub laenude intressimäär 2% aastas summas EUR 100,000,000,00. Milline 500,000,000,00.in mis tahes valuutas, mida vajate laenu. 100% projektide rahastamiseks tagatud ja tagamata laenud kättesaadavad. meil tagada finantsteenuste osutamise paljud meie klientidele kogu maailmas. Mis pakett sooduslaenu, laenu saab töödelda ja ülekantud vahenditega on laenuvõtja võimalikult kiiresti. me tegutseme tingimustega selge ja kergesti mõistetav ja pakkuda laenude tahes meie klientidele, kes taotlesid, ettevõtted, korporatsioonid, ja igat liiki äri organisatsioonidelt, üksikisikutelt ja erasektori Real Estate Investors. võtke meiega meie e-mail: jadkimi@gmail.com lähemalt, kuidas saada oma laenu ok.

WORLDFINANCE BANK said...

Head päeva,
   Minu nimi on Anita Martina. Ma elan Boston USA ja ma olen õnnelik
naine täna? ja ma ütlesin ise, et iga laenuandja, et päästa oma pere meie kehva olukorda, viitan isik, kes otsib laenu talle, andis ta õnne mulle ja minu pere, ma olin vajavad laenu 25,000.dollars alustada oma elu üle, kui ma olen üksikema koos 2 kids kohtasin Jumal kartes mees laenu laenuandja, et mind aidata laenu 25,000.dollars ta on Jumala kartes mees, kui teil on vaja laenu ja sa laenu tagasi maksta temaga ütle talle, et on Anita Martina et esitada teile teda. Võtke Patrick Ernesto e-posti teel; (tescobankloan1891@gmail.com) Jumal õnnistagu Patrick Ernesto tuua õnne mu elu ja minu pere elu.

Unknown said...

Tere, ma olen hr Pedro Roberto eralaenu laenuandjad, kes laenavad elu jooksul võimalus. Sa pead kiiresti laenu, et maksta ära oma võlad või vajate laenu, et parandada oma äri? Kas olete olnud lükkas pangad ja muud finantsasutused? Sa pead konsolideerimise või hüpoteeklaenu? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme minevikus. Me laenatud raha inimestele, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teile teatada, et pakume usaldusväärset abi ja saaja ning on valmis pakkuma laene. Nii meiega täna e-posti teel: (PRDROROBERTOLOAN@GMAIL.COM)

Unknown said...

Kas sa arvad, saada laenu? Olete tõsiselt vaja kiiresti laenu, et alustada oma äri? Kas sa oled võlgu? See on sinu võimalus saavutada oma soov, anname isiklikud laenud, ettevõtete laenude ja ettevõtete laenude ja igat liiki laenu 2% intressi rohkem teavet meiega ühendust võtta e-posti teel (TRABADOVILLASPIN@GMAIL.COM)

Unknown said...

Vajad kiiresti laenu, et maksta ära oma võlad? Kas teil on vaja laenu, et alustada uut äri? Kas teil on vaja isikliku laenu? Pakume igat liiki laenu intressimäär 2%. Võtke meiega juba täna e-posti: (ramirezglorialoan@gmail.com)

Unknown said...

Tere,

See on teile teatada, et Churchill WEST FINANCE pakub laene inimestele, kes vajavad laenu; Pakume laenud madala intressimääraga 3% .CHURCHIL WEST Finance on volitatud pakkuma laene kohalike ja rahvusvaheliste klientidega. Meil on antud au kohtuda oma rahalisi vajadusi. Probleem on halb krediidi, ei tohiks takistada teil saada laenu mida vajate. Anname laenu alates € 2,000.00 kuni € 20,000.000.00 eraisikutele ja koostööd asutuste vajadust finantsabi.
võtke meiega läbi meie firma Email: customersdesiretrustfirm@gmail.com

Unknown said...

Tere,

See on teile teatada, et Churchill WEST FINANCE pakub laene inimestele, kes vajavad laenu; Pakume laenud madala intressimääraga 3% .CHURCHIL WEST Finance on volitatud pakkuma laene kohalike ja rahvusvaheliste klientidega. Meil on antud au kohtuda oma rahalisi vajadusi. Probleem on halb krediidi, ei tohiks takistada teil saada laenu mida vajate. Anname laenu alates € 2,000.00 kuni € 20,000.000.00 eraisikutele ja koostööd asutuste vajadust finantsabi.
võtke meiega läbi meie firma Email: customersdesiretrustfirm@gmail.com

leo dario said...

Tere, ma olen proua. Fernan tina eralaenu laenuandja, kes annab elu jooksul võimalus laene. Kui teil on vaja hädaabi laenu puhastada oma võlad või
sa pead omakapitali laenu, et parandada Teie Business? olete poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste? Kas teil on vaja konsolideerimise laen või hüpoteek? otsi enam,, sest me oleme siin, et teha kõik oma rahalised probleemid jäänud minevikku. Me laenufondideks välja isikud, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teile teatada, et me muuda usaldusväärne ja soodustatud abi ja oleks valmis pakkuma teile laenu. Nii meiega täna e-mail: (fernantinaloan@gmail.com)

HENRIETTA FERNANDO said...

Tere
Kas otsite mainekas ja tunnustatud era- laenufirma, kes annab laene elu jooksul võimalus. Pakume kõikvõimalikke laenude väga kiire ja lihtne viis, isikliku laenu, auto laen, Kodulaenu, õppelaen, Business Loan, investeerimislaen, võlgade konsolideerimise, ja palju muud. Kas olete olnud lükkas pangad ja muud finantsasutused? Kas teil on vaja konsolideerimise laen või hüpoteek? Otsi enam kui me oleme siin, et teha kõik oma rahalised mured minevikku. Me laenufondideks välja eraisikutele ja ettevõtetele, kes vajavad rahalist abi määr 2%. No sotsiaalkindlustuse number vajalik ja ei ole krediidi kontroll vajalik, 100% garanteeritud.
Ma tahan kasutada seda keskmise teile teatada, et proua Henrietta Fernando muudab usaldusväärne ja soodustatud abi ja meil on hea meel pakkuda teile laenu.

Nii saatke meile täna: (henriettafernandoloanfirm@gmail.com)

Unknown said...

Saada laenu täna kell madal kohaldatakse nüüd laenud on antud kiirusega 3% kohaldata, nüüd see võib suurendada oma äri suurem kõrgus. Pakume laenu äri-ja isiklik inimesed, kui teil on vaja laenu alustada äri või laenu, et maksta ära arveid ärge võtke meiega kaudu (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) nüüd ja saada laenu meie firma ... Ma muuta parim Laenud.

666 AGENT said...

HEAD PÄEVA,
Xmas laenu
MA OLEN George WILLIAM tegevjuht Rotary LAEN KINDEL, Meie kohustus on aidata abivajajaid, et saavutada finantsstabiilsust, et kohtuda nõudmistele elu, ja aidata neid, kes on rahalistes crises.those kes on tõsiselt Keera poolt pangast ei lahti lootuses vaadata kuni kaudu; Rotaryloanfirm@gmail.com
Mõnikord me kõik vajame vahendeid mõnikord väga kiiresti, isegi kui me ei saada ilus palk või väga hästi äri, sest mõned ootamatud kulud, nagu
=== majapidamises arveid,
=== pulm,
=== haiguse või
=== auto remont kulud ei tulnud välja nii,
Kui teil on tekkinud raske löök halb õnn või pettumust puudumise tõttu rahandus tulema saada usaldusväärne laenu firma kaudu
Rotaryloanfirm@gmail.com
Laenud kättesaadavaks
1. isiklikud laenud
2. Business Laenud
3. Kombineeritud Loan
4. House Loan
5. Õppelaenu e.t.c
ERIFUNKTSIOONID
=== mega laenude up to $ 1,000,000,000.00
=== Kätt laenu up-to $ 1,000,000.00
=== No Käendaja, ei ole tagatis vajalik VÄLJA mega laenude pakkumisi
=== Paindlik tagasimaksmise võimalusi ametiaja up-to 60 kuud
=== Nägelus vaba taotlemise protsess
=== Lihtne dokumentatsioon
=== Quick töötlemise ja väljamaksmise, kui huvitatud võtke meiega kaudu; Rotaryloanfirm@gmail.com
Soovidega
C.E.O Rotary LAEN KINDEL
GEORGE WILLIAM.

Unknown said...

Siin on võimalus kõiki neid rahalisi probleeme ja neile, kes vajavad laenu mis tahes põhjusel, anname laenu väga mõistliku intressimääraga 2%, anname igasuguseid laenu nii üksikisikutele ja ettevõtetele, ettevõtja või töötu inimesed on kõik teretulnud. Paljud kannatavad ja vajavad abi, et parandada oma elatustaset, paljud on töötud ja vajavad rahalist abi, et alustada äri, paljud vajavad rahalist abi, et puhastada oma arveid ja võlgu. mis tahes tüüpi laenu, mida vajate ja mingil põhjusel lihtsalt julgelt ja võtke meiega täna, see on suurepärane võimalus teie ukse samm, võtke meiega täna kell tahes meie e-posti aadress (Freemanloanfinance@gmail.com) ja saada oma laenu täna.

Tänu.

Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti rahalist krediidi laenu?
* Väga kiire ja vahetu ülekande pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast saad raha
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagasimaksmine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlik laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitada laenutaotluse
Võite oodata esialgse vastuse vähem kui 24 tundi
rahastamise 72-96 tundi pärast vajalikku teavet
sinult.

Võtke õigustatud ja litsentseeritud usaldus firma volitatud
et rahalist abi teistele riikidele.
Lisainformatsiooni ja laenutaotluse moodustavad ühise äri kaudu

e-post: cashfirmarena@gmail.com

SIR EVA DEMETER
Peadirektor
CASHFIRM

junias madel said...

Uskumatu, aga tõsi Jumal on alati suur. Pärast mitmeid keeldumisi minu taotlus panga poolt, sain laenu läbi selle väga kena daam, proua Lombardi. Täpsema info saamiseks palume pöörduda oma e-posti aadressile: lombardiangelina6@gmail.com. see annab laene € 3000 kuni € 3000000 kellelegi suudab seda tagasi maksta koos intressiga madal 2% ei kahtle, et sõnum. See on ideaalne reaalsus. Levita sõnumit oma lähedastele, kes seda vajavad.
Jumal õnnistagu teid.

Unknown said...

Tere Sir / Madam,
Pakume vahendeid investeeringuteks mõeldud vormide krediidi laenu taotlejad, üksikisikute, ettevõtete organisatsioonid, firmad jne

Investeeringud on tehtud:
* Project Finantseerimine
* äri Laenud
* Isiklikud laenud
* võlg konsolideerimine

Anname laenu, et iga üksikisik ja ettevõte on 2% intressimääraga monthly.Get meile tagasi e-posti kaudu davidpetersonloanfirm1@outlook.com rohkem teavet.

Unknown said...

Tere,
See on teavitada üldsust, et Gerard Sanchez, eralaenu laenuandja on avada rahaline võimalus kõigile, kes vajavad rahalist abi. Anname välja laenu intressimääraga 2% eraisikutele, ettevõtetele ja ettevõtete all selged ja arusaadavad tingimused ja tingimus. Võtke meiega juba täna ühendust e-posti aadressil: (gerardsanchezloan@gmail.com)

marieta said...

Uskumatu, aga tõsi Jumal on alati suur. Pärast mitmeid keeldumisi minu taotlus panga poolt, sain laenu abil väga kena daam. Täpsema info saamiseks palume pöörduda oma e-posti aadressile: eikelenbergfinancieen@gmail.com see pakub laenude € 3000 kuni € 3000000 kellelegi suudab seda tagasi maksta koos intressiga, mille määr on 2 madal % ei kahtle, et sõnum. See on ideaalne reaalsus. Levita sõnumit oma lähedastele, kes seda vajavad.
tagasimaksmine algab viis kuud pärast laenu
Jumal õnnistagu teid.

Unknown said...

Tere, olen era ja registreeritud raha laenuandja. Anname laenu, et aidata inimestel, ettevõtted ja üksikisikud, kes vajavad uuendada oma rahalist olukorda kogu maailmas, on väga väike aastane intressimäär nii madal kui 2% jooksul 1 aasta kuni 30 aastat tagasimaksmise kestus mis tahes maailma osas. Anname laenu võetakse vähemalt valikut viis tuhat dollarit viis miljonit dollarit ($ 5000 kuni $ 5.000.000 USD), ja mis tahes muu valuuta oma valik. Meie laenud on hästi kindlustatud maksimaalne turvalisus on meie priority.Interested isik peaks meiega posti teel: {LUISFERNANDOFINANCE@GMAIL.COM}

Unknown said...

Tere, olen era ja registreeritud raha laenuandja. Anname laenu, et aidata inimestel, ettevõtted ja üksikisikud, kes vajavad uuendada oma rahalist olukorda kogu maailmas, on väga väike aastane intressimäär nii madal kui 2% jooksul 1 aasta kuni 30 aastat tagasimaksmise kestus mis tahes maailma osas. Anname laenu võetakse vähemalt valikut viis tuhat dollarit viis miljonit dollarit ($ 5000 kuni $ 5.000.000 USD), ja mis tahes muu valuuta oma valik. Meie laenud on hästi kindlustatud maksimaalne turvalisus on meie priority.Interested isik peaks meiega posti teel: {LUISFERNANDOFINANCE@GMAIL.COM}

Unknown said...

Sul on igasuguseid rahalisi probleeme? Vajad laenu, et maksta võlgu? Olete finantskriisis? Raha oma krediitkaardi ORIGINAL usaldus on usaldusväärne ravida kõiki laene, vt allpool. Meil on registreeritud ja volitatud firma väljastab laenu 2%, mille minimaalne kestus 6 kuud ja maksimaalselt 30 aastat. Anname laenu vähemalt 2000 kuni 50 miljonit. võtke meiega nüüd läbi meie e-posti aadress: (FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.COM)

Unknown said...

Sul on igasuguseid rahalisi probleeme? Vajad laenu, et maksta võlgu? Olete finantskriisis? Raha oma krediitkaardi ORIGINAL usaldus on usaldusväärne ravida kõiki laene, vt allpool. Meil on registreeritud ja volitatud firma väljastab laenu 2%, mille minimaalne kestus 6 kuud ja maksimaalselt 30 aastat. Anname laenu vähemalt 2000 kuni 50 miljonit. võtke meiega nüüd läbi meie e-posti aadress: (FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.COM)

Unknown said...

Sul on igasuguseid rahalisi probleeme? Vajad laenu, et maksta võlgu? Olete finantskriisis? Raha oma krediitkaardi ORIGINAL usaldus on usaldusväärne ravida kõiki laene, vt allpool. Meil on registreeritud ja volitatud firma väljastab laenu 2%, mille minimaalne kestus 6 kuud ja maksimaalselt 30 aastat. Anname laenu vähemalt 2000 kuni 50 miljonit. võtke meiega nüüd läbi meie e-posti aadress: (FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.COM)

Unknown said...

Tere,
See on teavitada üldsust, et proua Grace Okowa, eralaenu laenuandja on avada rahaline võimalus kõigile, kes vajavad rahalist abi. Anname välja laenu 2% intressimääraga eraisikutele, ettevõtetele ja ettevõtete all selged ja arusaadavad tingimused ja tingimus. Võtke meiega juba täna ühendust e-posti aadressil: (embassyloanfirm@gmail.com)

Anonymous said...

Kallis taotleja,

Anname laenu eraettevõte ja üksikisikud. Leiate mõned oluline teave laenu pakume allpool. Saada laenu meie firma on mõningaid andmeid me peame läbida teile, enne kui saame jätkata taotlemise protsess. Intressimäär: In laenu pakume me ei tasu 3% intressimäära. Summale: Me anda välja minimaalses koguses 1,000.00, et maksimaalselt 100,000,000.00 teabe saamiseks: Nagu vajalikku teavet, mida on vaja täita taotlus, mis sisaldab teie isikuandmeid ja ka laenu saamiseks see aitab meil teile täieliku dokumenteerimise laenutingimused kokkuleppel lepingu, mis siis võib eeldada, et allkirjastada ja saata tagasi ettevõtte kinnitamiseks, kui rahul. Saada meile: (chun.kome12@hotmail.com)

Kui olete huvitatud kontakti kaudu: chun.kome12@hotmail.com ja täida allpool laenu taotluse vormi.

Laenu taotluse vorm:
Täisnimi:....................
Riik: .....................
Riigi: ..............
Linn: ..............
Sugu: .........................
Telefoni number:...........
Laenusumma :...........
Kuusissetulek: ..........
Amet: ................... ....
Laenu periood: ....................... ................
Eesmärk Loan: ......................... ...........
E-posti aadress:...................... ................
Kas olete taotlenud enne? ....................

Me ootab oma tungivat taotluse vorm tuleb täita ok. Kirjuta meile: (Chun.kome12@hotmail.com) kõne või SMS 18653250382

Parimate soovidega.

Unknown said...

i şimdi geçiyoruz mevcut durumun nedeni sizinle bu konuyu görüşmek için güzel olacak biliyorum, ama gerçekten geçerli şimdi nedeniyle ödeme gecikme gerçekleştirildi sizin kredi transferi ile ilgili olduğunu bilmek gerekir lütfen.

Anonymous said...

Tähelepanu Palun,

Kas teil on vaja isiklikku / ettevõtete laenu? Kui jah, siis pakume laenu 2% intressimääraga. Võta meiega nüüd meie firma e-post: leylarodriguez949@gmail.com

Ootame teie vastust.
Leyla Rodriguez.

Unknown said...

Kas teil on vaja laenu Business, investeeringute, ehitus-, tööstus- töö, nafta ja gaasi rajatise ja iga head äri eesmärk?

Me Boost kapitalil põhinev Lääne-Aafrikas ja mitmetes Euroopa Liidu riikides. Pakume teile täna laenu intressimääraga 3% aastas ja saan laenu 48 tunni jooksul.

Palun, kui olete huvitatud sellest pakkumisest, kiirelt kohaldatakse allpool teavet.


LAENUTAOTLUS VORM

Nimi:
Sugu:
vanus:
aadress:
riik:
Riik:
Summa vaja:
Kestus:
Telefoninumber:

E-post: jacksonloanfinancai@gmail.com


Parimate soovidega.
Jackson Lee.

Anonymous said...

Tere

Oleme Christian organisatsioon moodustatud aidata inimesi vajadusi aitab, nagu rahaline help.So kui sa lähed läbi rahalistes raskustes või olete mõnes finants jama, ja sa pead raha, et alustada oma äri, või vajate laenu lahendada oma võlga või maksta ära oma arveid, alustada kena äri või olete leidmine on raske saada kapitalilaenu kohalike pankade, võtke meiega täna emailiga mrsladystella0044@gmail.com jaoks ütleb piibel "" Luke 11:10 Igaüks, kes palub, see saab; Kes otsib, see leiab; ja kes koputab, uks avatakse ".Nii ei lase neid võimalust liigu sulle, sest Jeesus on seesama eile, täna ja igavesti more.Please need on tõsine mõtlemisega ja Jumal kartes People.

Sinu nimi:
SEX;
AGE;
riik
Laenusumma:
Laenu kestus:
EESMÄRK LAENU;
Teie kuusissetulek;
Kehtib mobiiltelefoni number:

Täname mõistmise oma kontaktandmed, kui me ootame

soovidega
juhtimine
E-post: mrsladystella0044@gmail.com

Unknown said...

Head päeva,

  Oled vajavad kiiret laenu. Kas soovite, et maksta ära oma võlad, äritegevuse laiendamise või isikliku laenu, võite meiega ühendust võtta oma kiire ja usaldusväärne laenu madala intressimääraga 3% ja taskukohane tagasimaksmise kava hea laenutingimused .Võite saata e-posti rishigarakumar@outlook.com tagada laenude täna. Ootame teie kirju.

Lugupidamisega
Gara Kumar

IRENE GIRON FERNANDEZ said...

Tere, ma olen proua Irene Giron Fernandez, alates Fernandez Kindlustus / Loan Company, eralaenu laenuandja abi elus võimalus. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajad Kodukapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste? Sa pead konsolideerimise laen või hüpoteek? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme minevikus. Me oleme pakkunud raha inimestele, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teatada, et pakume usaldusväärne ja soodustatud abi ja oleme valmis andma laenu. Võtke meiega juba täna e-posti teel: (irenegironfernandez@gmail.com)

george said...

Meie firma pakub kõiki laenu alates € 2000 kuni € 50,000,000.00 üksikisiku, ühiskonna ja koostööd organite igal maailma osas. intressimäär on 3% aastas. võtke nüüd meie firma e-kirju: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Parimate soovidega,

marieta said...

Uskumatu, aga tõsi Jumal on alati suur. Pärast mitmeid versioone minu taotlust panga poolt, sain laenu läbi väga lahke daam. Täpsema informatsiooni saamiseks pöörduge tema e-posti aadressil: marilinetricha@mail.ru pakkudes laenude € 3000 kuni € 3000000 kellelegi suuteline tasuma huviga madal 2%, ärge kartke et sõnum. See on ideaalne reaalsus. Levitada oma sõpradele ja perekonnale, kes seda vajavad.
makse algab viis kuud pärast oma krediidi
Jumal õnnistagu teid.

Unknown said...

Tähelepanu !!! Laenupakkumine

Ma olen hr Rashide Abdulahi eralaenu laenuandja. meil on antud välja igasuguseid laenu, anname laenu madala intressimääraga 3% ja häid töötingimusi, kui teil on vaja laenu äri või maksta ära oma arveid, siis soovitatakse meiega me muuta kvaliteediga teenuseid, mis paneb sind rahule. e-post: Rashideabdulahiloanfirmhelp@hotmail.com

LAEN teenused sisaldavad:
================================
* Commercial laenud.
* Isiklikud laenud.
* Business Laenud.
* Investeeringud Laenud.
* Development Laenud.
* Omandamine Laenud.
* Ehitus laene.
* Business Laenud ja palju muud:

meil muuta igasuguseid laenu head teenindust, võtke meiega ühendust e-posti teel: Rashideabdulahiloanfirmhelp@hotmail.com
tänan
Mr Rashide

Mr Lake said...

Kas sa rahaliselt pigistatakse?
Kas sa rahaliselt pigistatakse? nüüd: Pakume igat tüüpi laen uue aasta laenu, Personal Loan, Kinnisvara, äriplaan, renoveerimine, infrastruktuuri, Hotell, Investeerimislaen jne madalate intressimäärade 2%. võtke nüüd woodmore@yandex.com
rohkem informatsiooni
Kas sa rahaliselt pigistatakse?

Unknown said...

Kas sa arvad, saada laenu? Olete tõsiselt vaja kiiresti laenu, et alustada oma äri? Kas olete võlgu? See on sinu võimalus saavutada oma soov, anna isiklikud laenud, ettevõtete laenude ja ettevõtete laenude ja igat liiki laenu 2% intressi rohkem teavet meiega ühendust võtta e-posti teel (gerardsanchezloan@gmail.com)

Anonymous said...


Tere

Oleme Christian organisatsioon moodustatud aidata inimesi vajadusi aitab, nagu rahaline help.So kui sa lähed läbi rahalistes raskustes või olete mõnes finants jama, ja sa pead raha, et alustada oma äri, või vajate laenu lahendada oma võlga või maksta ära oma arveid, alustada kena äri või olete leidmine on raske saada kapitalilaenu kohalike pankade, võtke meiega täna läbi e-posti aadressil: (info.financialloanhome@gmail.com ). Piibel ütleb "Luke 11:10 Igaüks, kes palub, see saab, ja kes otsib, see leiab, ja kes koputab, uks avatakse", nii ei lase need võimalust liigu sulle, sest Jeesus on seesama eile, täna ja igavesti rohkem. Palun need on tõsine mõtlemisega ja Jumal kartes People.

isiklikud laenud
Pay Day Laenud
Sõidukite Finance
eluasemelaenude
võlanõustamise
äri laen
õppelaen
Consolidation laen
Medical laen

Seaduse kiire ja saada välja rahalisi stress, segadus ja raskusi ühendust John Martin Firm Täna e-posti teel aadressil: ( info.financialloanhome@gmail.com ). Sa käsitatakse parima meie ressursse kuni sa selle üle kantud rahalisi vahendeid kontole, ja teie kiire ja kiire reageerima määrab kui kiiresti tuleb saamist oma laenu. Viivitamatult Rakenda oma parima ja lihtne Laenu siin koos meiega. Võtke meiega juba täna e-posti teel aadressil: ( info.financialloanhome@gmail.com )
Parimate soovidega John Martin

Freda said...

Pakume isikliku ja ettevõtte laenud ilma koostööd allkirjastaja huvides 3% ühe aasta kuni 30 aastat küpsust, € 10 000, 50 000.00 USD 80 1 miljon €.
Kandidaadid peavad olema e-mail.with info allpool kaudu:
frankmooreshelps@outlook.com

Nimi:
Summa vaja:
kestus:
Maal.
mobiili numbrid
Olete enne
Ainult meil kaudu /: frankmooreshelps@outlook.com

Aitäh tele palju

Maurice said...

Pidades silmas rahalisi raskusi? Kas teil on vaja laenu? või nad on tagasi lükatud, mida kohalikud pangad? Kas teil on vaja laenu mingil põhjusel? Sinu abi on lõpuks siin Maurice Finance pakub laenude kõigile tööhõivekonsultandi, üksikisikud ja ettevõtted, pakume laenud madala intressimääraga 2%. Huvitatud laenuvõtjad meiega ühendust e-posti aadressil mauricefinance@hotmail.com~~V ja saada oma laenu täna. Meie teenused on kiire ja usaldusväärne, nii et palun võtke meiega ühendust aadressil (mauricefinance@hotmail.com) ja nautida meie pakkumine finantsteenuseid.
E-post: mauricefinance@hotmail.com

Unknown said...

Uskumatu, aga tõsi Jumal on alati suur. Pärast mitmeid releases minu taotlus, mille pank, ma laenu saanud läbi väga lahke daam. Täpsema info saamiseks palume pöörduda oma e-maili teel aadressil: marilinetricha@mail.ru see pakub laenude € 3000 kuni € 3000000 kellelegi suudab seda tagasi maksta koos intressiga madal 2 % ei kahtle, et sõnum. See on ideaalne reaalsus. Levitada oma sõpradele ja perekonnale, kes seda vajavad.
tagasimaksmine algab viis kuud pärast oma krediidi
Jumal õnnistagu teid.

Unknown said...

Tere, olen hr Leonardo Sanchez, eralaenu laenuandja, kes annab elu jooksul võimalus laene. Kas teil on vaja kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajate kapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste agentuurid? Kas teil on vaja konsolideerimise laen või hüpoteek? Vaata enam, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme minevikus. Me laenata raha üksikisikutele, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teile teatada, et me muuda usaldusväärne ja soodustatud abi ja on valmis pakkuma teile laenu. Nii meiega täna e-posti aadressil: (sanchezloanfirm@gmail.com)

Unknown said...

Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajad Kodukapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste? Sa pead konsolideerimise laen või hüpoteek? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme minevikus. Me oleme pakkunud raha inimestele, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teatada, et pakume usaldusväärne ja soodustatud abi ja oleme valmis andma laenu. Võtke meiega juba täna e-posti teel: (catherinejonezloan@gmail.com).

Unknown said...

Uskumatu, aga tõsi Jumal on alati suur. Pärast mitmeid releases minu taotlus, mille pank, ma laenu saanud läbi väga lahke daam. Täpsema info saamiseks palume pöörduda oma e-maili teel aadressil: marilinetricha@mail.ru see pakub laenude € 3000 kuni € 3000000 kellelegi suudab seda tagasi maksta koos intressiga madal 2 % ei kahtle, et sõnum. See on ideaalne reaalsus. Levitada oma sõpradele ja perekonnale, kes seda vajavad.
tagasimaksmine algab viis kuud pärast oma krediidi
Jumal õnnistagu teid.

Unknown said...

Osta Kvaliteet Real ja Fake pass (passportquality@gmail.com) viisad, litsents, ID-kaardid, SSN

Toodame võlts ja reaalne pass, juhiluba, sünnitunnistused, ID-kaardi kõikides riikides üle maailma. Oleme professionaalid ja me oleme seda teinud juba üle seitsme kümne aasta jooksul täna. Pakume ainult originaal kvaliteetne võltsitud passe, juhilube, ID-kaardid, templid ja muid tooteid järgmistes riikides: Austraalia, Belgia, Mehhiko, Hispaania, Brasiilia, Kanada, Soome, Prantsusmaa, Iirimaa, Portugal, Rootsi, Saksamaa, Itaalia, Holland, Suurbritannia, USA, ja nii paljudes teistes riikides. Me oleme parimad tootjad kvaliteedi dokumendid, üle 1 miljoni meie dokumente ringlevad üle kogu maailma. Kontakt ": passportquality@gmail.com
Märksõnad: osta võltsitud passi online, juhiload, võlts passid, juhiload võltspasside, võltsitud passi
kuidas teha võltsitud passi kodus, võlts passi tegija, võlts passid, mis töötavad, teevad võltsitud passi Internetis

Anonymous said...

Kas te otsite väga ehtne laenu? Taskukohase intressimäär? Töödeldud jooksul 2 kuni 5 tööpäeva jooksul. Kas olete olnud keeratud pidevalt teie pankade ja teiste finantsasutuste? Siin on legit pakkumisi, sest küsimus krediidi- ja turvalisus on midagi, et kliendid on üha enam muret, palju õnne sulle, intressimäär meie pakkumine on 3%, kui huvitatud saada rahalist abi, võtke meiega täna kell: seankentco-operative@hotmail.com.
Taotleja isiklikud andmed.

Sinu nimi:
Summa vaja:
Sinu riik:
Laenu kestus:
Teie aadress:
Telefoninumber:
Kuusissetulek:
Sugu:
Faksi number:
Sinu vanus:

Kontaktisik: Sean Kent.
E-post: seankentco-operative@hotmail.com

Unknown said...

Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajad Kodukapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste? Sa pead konsolideerimise laen või hüpoteek? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme minevikus. Me oleme pakkunud raha inimestele, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teatada, et pakume usaldusväärne ja soodustatud abi ja oleme valmis andma laenu. Võtke meiega juba täna e-posti teel: (catherinejonezloan@gmail.com)

Unknown said...

Tervitused kõigile,
Minu nimi on pr Adung Srion, mina ja mu pere on väga õnnelik, sest mul oli Abel saada lihtne laenu 10000 $ 0from laenu firma heategevus nimega GABRIELLA ELEANOR LAENU FIRM ilma colataral, onu suunatud mulle GABRIELLA ELEANOR LAENU FIRM. kui olin vajavad laenu fondi $ 10,000.000 jaoks neerusiirdamise mu väike poiss nimega Bowen, ma siis taotlenud laenu krediidi on kõvad, kuid minu suurim šokk minu laenu heaks ja andis ilma igasuguse krediidi kontroll, ei ole tagatud, ei cosigner ja ainult 2% madala intressimääraga.
Nii et kui te seal otsivad laenu majanduslikel põhjustel üldse, siis ma nõu teil saata laenu kindlalt {GABRIELLAELEANORLOANFIRM@gmail.com} rohkem infot TEHINGUTE soovin teile parim
Parimate soovidega,
Proua Adung Srion.

Unknown said...

Tere, Siin on taskukohane laen, mis muudab su elu igaveseks, ma olen Patrick Fredrick sertifitseeritud laenu laenuandja, ma pakkuda laenu individuaalne ja avalikus sektoris, mis vajavad rahalist abi väike intressimäär 2%. Meie teenuste hulka kuuluvad: * Isiklikud laenud * Debt Consolidation * Business Laenud * Haridus Laenud * Mortgage * tagatisel laenu * Laen ei ole kindlustatud * hüpoteeklaenude * Palka välja * õppelaenu * Business Laenud * Laenud * auto laenud * Investeerimislaenud * Development * omandamine laenu laenu ehitamiseks Palun täitke allolev vorm ja tagasi, kui olete huvitatud: (patrickloans15@gmail.com) Patrick laenud on tõestatud ja usaldusväärne laenufirma, kohaldatakse täna ja lahendada oma rahalisi probleeme täna. DATA võlgniku 1) täielik nimi: 2) Riik: 3) Aadress: 4) Tingimus: 5) Sugu: 6) Status: 7) Amet: 8) Tel: 9) Kuu sissetulek: 10) oma õiguse: 11) laenusumma vaja : 12) laenu kestus: 13) Eesmärk laenu: 14) facebook nimi: 15) niipea, kui eespool on täidetud, ma saadan oma laenu tingimused ASAP nii astume. Neid ootab kuulda, et jätkata. Tervitused, E-mail: patrickloans15@gmail.com. või lisada meiega kohta facebook: Patrick berry okosun või 100010791542924@facebook.com .... aitäh

Unknown said...

Tere, olen Private registreeritud ja heaks kiidetud laenu andja, anname välja laenu vahemikus 5,000.000 et 50,000,000.00 madala intressimääraga 2% Meie laenud on hästi kindlustatud ja maksimaalne turvalisus on meie prioriteet, oleme õigustatud ja tuntud Briti heaks laenu andmise firma. Pakume laenud eraisikutele kui ka organisatsioonidele, kes on kavatsusi majade renoveerimisel ja institutsioonid, võlgade konsolideerimise, refinantseerimise ja ka ettevõtluse alustamist varustus. Võta meiega nüüd: (martinezvanesaloanfirm@gmail.com)

Anonymous said...

Kas teil on vaja kiiresti laenu, et maksta arveid, äritegevuse laiendamise, juriidiliste isikute või isikliku laenu? Võtke meiega juba täna oma kiire tõhus ja usaldusväärne laenu täna kell e-posti teel: elenanino03@gmail.com

soovidega
pr Elena

Anonymous said...

Me oleme valitsuse kinnitatud laenu andjad ja anname välja laenu odavad intressimäära. pakume äri laenu ja isikliku laenu madala intressimääraga. Kas olete seda eitada laenu pangale või vajate kiiresti laenu, et maksta oma arveid ja osakonnas, Kas teil on äri, mis ei lähe hästi halva rahandus, Kas teil on vaja laenu, et osta maja, Kas teil on vaja laenu Kirjuta oma lapsi kooli. Meie protsess on kiire ja lihtne. Lihtsalt võtke meiega täna taotleda mis tahes tüüpi laenu peate meie meie e-posti ::edisonfinancialhome@gmail.com

Josip milley said...

Kas teil on vaja kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajad Kodukapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste? Sa pead konsolideerimise laen või hüpoteek? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme minevikus. Me oleme pakkunud raha inimestele, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teatada, et pakume usaldusväärne ja soodustatud abi ja oleme valmis andma laenu. Võtke meiega juba täna e-posti teel: (catherinejonezloanfirm@gmail.com).

elizabeth said...

Hello!
Me oleme siin, Saksamaal, nii et paned stress sujuvalt
Täida vorm laenude all line Märkus ainult e kaudu:
elizabethmorganhelpss@gmail.com
Pakume laenu äri või isiklikuks otstarbeks, kusjuures
Intressimäär 3%.
Kui jah, siis e-posti teel järgmised andmed
* Täisnimi: .................................
* Laenusumma vaja: ..............
* Pikkus: ............................
* Riik: ......................................
* Telefon: ...................................
* Amet: ................................
* Kuu sissetulek: ........................
Teie rahulolu ja rahalist edu on meie eesmärk
E-post :: elizabethmorganhelpss@gmail.com
Ole kiire, ja ma loodan, et sa ei usalda

Unknown said...

Kas teil on vaja laenu? Kas sa tahad olla rahaliselt stabiilne? Või tahad, et laiendada oma äri? See on tõeline firma, mis pakuvad laenu, auto laen, äri laenu, ja isikliku laenu väga alandatud intressimääraga 2% mugava kestust, mis on kaubeldavad. See pakkumine on avatud kõigile, kes suudavad maksta tagasi õigel ajal. Võtke huvi korral selle e-post: mauricefinance@hotmail.com
E-post: mauricefinance@hotmail.com

Unknown said...

fernandoloancompany
Kas teil on vaja kiireloomulisi laenu kohaldatakse kohe
Lugupeetud taotlejate laenude Tervitused Jude tahke krediiti.
Meil on sertifitseeritud laenu andja, mis pakub laenu
Inimesed, kes vajavad laenu. See annab laene
Projekt, äri, maksud, võlad ja arved, ja paljud teised
põhjustel. Tegutseme 2% kõrgem. Hoidsin saada läbi
Laenu saada firma, nii et teil on vaja laenu?
Kas olete võlgu? Kas soovite alustada äri, ja sa pead kapitali?
Sa pead laenu või rahastamist mingil põhjusel? aitama
See on lõpuks siin ja me anname kõik krediidisumma
Odav ja kättesaadav vaid 2% aastas, kui olete huvitatud
Palun võtke meiega ühendust
: Fernandoloancampany@gmail.com)

Ja saada oma laenudele täna. rohkem kui
Teenused, jätke
Teadmised laenu, mida vajate ja kui kaua laenusummast.
Võtame järgmise.
* Isiklikud laenud (turvaline ja tagatiseta)
* Business laenud (turvaline ja tagatiseta)
* Consolidation Loan ja paljud teised.
Meil on sertifitseeritud, usaldusväärne, usaldusväärne, efektiivne, kiire ja
dünaamika. Kui olete huvitatud, võtke ühendust
meie:
: fernandoloancampany@gmail.com
tänan
fernandoloancompany

Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti rahalist krediidi laenu?
* Väga kiire ja vahetu ülekande pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast saad raha
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagastamine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlik laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitada laenutaotlus
Võite oodata esialgne vastus vähem kui 24 tundi
rahastamise 72-96 tundi pärast vajalikku teavet
sinult.

Võtke see õigustatud ja litsentseeritud ettevõte, volitatud
anda rahalist abi igaühele
Lisainformatsiooni ja laenu taotluse vorm

e-post: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHA KINDEL laenufirma
tegevdirektor
TEL: +60183723787
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti rahalist krediidi laenu?
* Väga kiire ja vahetu ülekande pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast saad raha
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagastamine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlik laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitada laenutaotlus
Võite oodata esialgne vastus vähem kui 24 tundi
rahastamise 72-96 tundi pärast vajalikku teavet
sinult.

Võtke see õigustatud ja litsentseeritud ettevõte, volitatud
anda rahalist abi igaühele
Lisainformatsiooni ja laenu taotluse vorm

e-post: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHA KINDEL laenufirma
tegevdirektor
TEL: +60183723787
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Sa pead kiiresti laenu?
Minu firma pakub krediiti kõik väikese sissetulekuga ja äri mehed ja naised
Kui teil on vaja laenu, palun võtke meiega lähemalt
E-posti juurdepääsu: oandocreditunit@gmail.com

Anonymous said...

Hoy en día conseguir un préstamo en el 3% Tasa de interés, póngase en contacto con nosotros en: davidloans760@gmail.com

Bienvenido a David James Loan Company, esta es una compañía de préstamos de fiar, formada para ayudar a las personas que están en necesidad de las crisis financieras y ayudarles a alcanzar sus objetivos en la vida.

Los préstamos disponibles que ofrecemos son,

1. Préstamos Personales (Secure y ordinarios)
2. Préstamos Comerciales (Secure y ordinarios)
3. Combinación de Préstamo
4. Préstamo de Consolidación Y mucho más:

Los clientes interesados deben por favor enviar solicitud a nuestro correo electrónico para el formulario de solicitud y los términos. Probar y ver por ti mismo, nuestros maravillosos servicios que no exceda de días de trabajo para el procesamiento del préstamo y sólo sólo (1) hora 35 minutos de Transferencia de préstamo.

CORREO ELECTRÓNICO --- [davidloans760@gmail.com]

Respecto cálido

Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti rahalist krediidi laenu?
* Väga kiire ja vahetu ülekande pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast saad raha
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagastamine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlik laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitada laenutaotlus
Võite oodata esialgne vastus vähem kui 24 tundi
rahastamise 72-96 tundi pärast vajalikku teavet
sinult.

Võtke see õigustatud ja litsentseeritud ettevõte, volitatud
anda rahalist abi igaühele
Lisainformatsiooni ja laenu taotluse vorm

e-post: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHA KINDEL laenufirma
tegevdirektor
TEL: +60183723787
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Tere, see on Mary JACKSON laenufirma selle firma anname laenu võimaluse elu jooksul
teil on vaja laenu kiiresti kustutada oma võlga, mida vaja raha laenata
parandada oma äri või
sa. poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste?
sa ei pea raha laenata või hüpoteegi või mitte?
Täna me räägime peatamistel ja nii palju kui me oleme siin, et see kõik viis. Teie rahaline minevikku. Me laenata välja inimesed, kes vajavad rahalist abi halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%,
Pakume laenu alates 5,000.00 et 250,000,000.00. Max, Meil ​​on ka laenu andnud eurodes, Inimkaubandusele Tai baht, Sterling ja dollar
Aitame turvaline ja saajate ning olla valmis laenama raha.
Meil on lojaalsed oma lubadust. Nii meiega täna emailiga: maryjacksonloancompany@gmail.com

Allpool on laenutaotluse vormi:

1) täielik nimi: ........................... .................. .........
2) Ameerika ................... ............................ ..........
3) asukoht: ....... ....................................... ...........
4) sätestab: .............................................. ..............
5) sugu: ................................ .............. .................
6) staatus: ............... ..............................
7) Amet: ................ .............................. .....
8) telefon: .......... .................................... ..
9) praeguse seisundit tööl ... ........................................ ........
10) tulu kuus: ............................................ .
11) laenu vajalik summa: .................................
12) laenu kestuse: .... ......................................... ...
13) selleks, et laenu. : ..........................................
14) religioon ... ............................................ .......
15) on teil rakendada enne: ......................................... .. ........
16) eelistatud valuuta: ................................. ............ ......
tänan pr Mary

Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti rahalist krediidi laenu?
* Väga kiire ja vahetu ülekande pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast saad raha
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagastamine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlik laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitada laenutaotlus
Võite oodata esialgne vastus vähem kui 24 tundi
rahastamise 72-96 tundi pärast vajalikku teavet
sinult.

Võtke see õigustatud ja litsentseeritud ettevõte, volitatud
anda rahalist abi igaühele
Lisainformatsiooni ja laenu taotluse vorm

e-post: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHA KINDEL laenufirma
tegevdirektor
TEL: +60183723787
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Anname välja laenu taskukohase intressimäära

Oleme laenu firma, mis annavad välja laene juures affordale intressimäär igat liiki ettevõtetele, hüpoteegid, auto laenud, jms Anna meile kohtuprotsessi täna ja sa ei kahetse küll.
victoriafinanciallink@gmail.com

Ocean Finance Limited ® said...

Kas teil on vaja laenu? Pakume igat liiki laenu (äri-, isiklikke, konsolideerimine, auto, investeeringud, jne) kui jah, siis saame teid aidata. Kontakt Ocean Finance ja hüpoteegid Limited ® väikeste ja suurte laenude summa. Anname välja laenu 2% intressimääraga. Võtke meiega juba täna e-posti teel aadressil: oceanlimiteds@gmail.com .Samuti annab välja. £ 5000 naela kuni 100 miljonit naela üksikisikutele ja ettevõtetele, krediit on avatud kõigile sõltumata rahvusest.

Unknown said...


Kas teil on vaja laenu? Pakume igat liiki laenu (äri-, isiklikke, konsolideerimine, auto, investeeringud, jne) @ 3% ninakas. Oled sa otsima laenu ja pank keeldub tõttu halb krediidi tulevad lase näha, kas saame aidata. Kontakt mahindra rahastamisele väikeste ja suurte laenude summa. Anname välja laenu 3% intressimäära. Võtke meiega juba täna e-posti teel aadressil: mahindrafinance542@gmail.com Samuti anname välja. £ 6000 naela kuni 150 miljonit naela üksikisikutele ja ettevõtetele, krediit on avatud kõigile sõltumata rahvusest.

Mr Wealth said...

Kas otsite kaitsja smithwealthinvestment on koht, kus vahendeid raskused on kõrvaldatud pakkumisi igasuguseid laenu õppelaenu, laenu äri laenu monteerimine jne Pakume kontakti kaudu email.smithwealthinvestment@gmail.com

Nimi:
Summa vaja:
riik:
riik:
Sugu:
aastat:
amet:
Mobiiltelefon :
Konto info:
ID-kaart või juhiluba:

Unknown said...

Tere Olen hr Jackson, õigustatud ja hea mainega raha laenuandjale. Oleme Jackson Coleman laenufirma. Maksame vahendeid välja üksikisikute vajavad rahalist abi halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid või investeerida äri. Kas olete otsinud laenu? sa ei pea muretsema, sest sa oled õiges kohas Pakume laenu alates 5000 miljonit 5 triljoni madal intressimäär 2%. Kui teil on vaja laenu võtke meiega ühendust e-posti teel: jacksoncolemanloanfirm@gmail.com. Palun me teile teatada, et oleme usaldusväärne, kättesaadav ja võimeline pakkuma laenusummast. Täida / täitke allolev vorm, et saaksime alustada laenu protsess. 1: Täisnimi: .................... 2: Riik: ................... 3: riigi: ................... Aadress ...................... Sugu: .... ............ 4: vanus: ........................... 5: kuusissetulek: .. ............................. 6: Religioon .................. ............ 7: Laenu Kestus: ............................ 8: taotletav summa: ................. 9: telefon: .................... 10: Amet: .. .. ....................... 11: Lõpuks skaneeritud koopia üks hiljem tuleb saata vastus: * rahvusvaheline pass juhiluba. JACKSON COLEMAN laenufirma leida parem viis rahalist vabadust! ... Tänu ja Jumal õnnistagu teid

Unknown said...

KIIRE LAEN OFFER NÜÜD.

Head päeva,

Lugupeetud Laenu Tööotsija Tervitused WILLIAMS LAENU FIRM.
Meil on sertifitseeritud laenu andja, mis pakub laenu inimesed, kes on
vajavad laenu. Meil annab laenu projekti, äri, maksud, arved
ja paljud teised reasons.We töötavad 2% intressi rate.There on
rohkem võita saada laenu selle firma, nii et teil on vaja
laenu? Kas olete võlgu? Kas soovite alustada äri ja vajavad
kapitali? Kas teil on vaja laenu või rahastamise mingil põhjusel? Sinu abi on
lõpuks siin, sest me anname laenu kõigile on odavad ja
taskukohane intressimäär vaid 2%, kui huvitatud võtke meiega
täna
: (Williamsloans14@gmail.com)
ja saada oma laenu today.For rohkem informatsiooni meie teenuste, palun andke meile
tean laenusumma pead ja kestus laenu.

anname välja järgmised;


* Isiklik Laenud (Secure ja tagamata)
* Business Laenud (Secure ja tagamata)
* Consolidation Loan ja palju muud.

Meil on sertifitseeritud, usaldusväärne, usaldusväärne, efektiivne, kiire ja dünaamiline.
Kui olete huvitatud võtke meiega ühendust aadressil:
williamsloans14@gmail.com

Edu,
Klienditeenindus.
Williams LAENU FIRM.

Unknown said...

KIIRE LAEN OFFER NÜÜD.

Head päeva,

Lugupeetud Laenu Tööotsija Tervitused WILLIAMS LAENU FIRM.
Meil on sertifitseeritud laenu andja, mis pakub laenu inimesed, kes on
vajavad laenu. Meil annab laenu projekti, äri, maksud, arved
ja paljud teised reasons.We töötavad 2% intressi rate.There on
rohkem võita saada laenu selle firma, nii et teil on vaja
laenu? Kas olete võlgu? Kas soovite alustada äri ja vajavad
kapitali? Kas teil on vaja laenu või rahastamise mingil põhjusel? Sinu abi on
lõpuks siin, sest me anname laenu kõigile on odavad ja
taskukohane intressimäär vaid 2%, kui huvitatud võtke meiega
täna
: (Williamsloans14@gmail.com)
ja saada oma laenu today.For rohkem informatsiooni meie teenuste, palun andke meile
tean laenusumma pead ja kestus laenu.

anname välja järgmised;


* Isiklik Laenud (Secure ja tagamata)
* Business Laenud (Secure ja tagamata)
* Consolidation Loan ja palju muud.

Meil on sertifitseeritud, usaldusväärne, usaldusväärne, efektiivne, kiire ja dünaamiline.
Kui olete huvitatud võtke meiega ühendust aadressil:
williamsloans14@gmail.com

Edu,
Klienditeenindus.
Williams LAENU FIRM.

Anonymous said...

Parim koht saada lahendust oma rahalisi probleeme (martinezlexiefirm@gmail.com) !!!

Minu nimi on Nicole Marie, ma elan USAs ja elu on elamist väärt mugavalt mina ja mu pere ja ma tõesti ei ole kunagi näinud headus näidanud mulle seda palju minu elus, sest ma olen hädas ema koos kahe lapsega ja mul on läbimas tõsine probleem, kuna mu abikaasa tekkinud kohutav õnnetus viimase kahe nädala jooksul, ja arstid väitnud, et ta peab läbima õrn operatsioon teda oleks võimalik uuesti kõndima ja ma ei saa endale arveid oma operatsiooni, siis ma läksin panka laenu ja need omakorda mind maha märkides, et mul ei ole krediitkaarti, sealt jooksin oma isa ja ta ei suutnud mind aidata, siis kui ma vaatasin yahoo vastuseid sattusin Jumala kartes mees (Martinez Lexie), kes annab laene taskukohase intressimäär ja mul on olnud kuulda nii palju petuskeemid internetis peamiselt Aafrikas, kuid see minu lootusetu olukord, mul polnud valikut, kui anda see katse tingitud asjaolust, et ettevõtte on pärit United State of America ja üllatavalt see kõik oli nagu unenägu, ma sai laenu $ 82,000.00 USD ja i eest tasusid mu abikaasa operatsiooni ja jumal tänatud täna on ta ok ja saab kõndida, minu pere on õnnelik ja ma ütlesin endale, et ma karjuma maailma imet see suur ja Jumala kartes Man Martinez Lexie tegi mulle ja minu pere; nii et kui keegi on reaalne ja tõsine vajadus laenu ärge võtke seda JUMAL kartes mees e-posti teel: (martinezlexiefirm@gmail.com) või Ettevõtte kodulehel: http://lexieloans.bravesites.com või tekst: 18168926958 tänu



Anonymous said...

Parim koht saada lahendust oma rahalisi probleeme (martinezlexiefirm@gmail.com) !!!

Minu nimi on Nicole Marie, ma elan USAs ja elu on elamist väärt mugavalt mina ja mu pere ja ma tõesti ei ole kunagi näinud headus näidanud mulle seda palju minu elus, sest ma olen hädas ema koos kahe lapsega ja mul on läbimas tõsine probleem, kuna mu abikaasa tekkinud kohutav õnnetus viimase kahe nädala jooksul, ja arstid väitnud, et ta peab läbima õrn operatsioon teda oleks võimalik uuesti kõndima ja ma ei saa endale arveid oma operatsiooni, siis ma läksin panka laenu ja need omakorda mind maha märkides, et mul ei ole krediitkaarti, sealt jooksin oma isa ja ta ei suutnud mind aidata, siis kui ma vaatasin yahoo vastuseid sattusin Jumala kartes mees (Martinez Lexie), kes annab laene taskukohase intressimäär ja mul on olnud kuulda nii palju petuskeemid internetis peamiselt Aafrikas, kuid see minu lootusetu olukord, mul polnud valikut, kui anda see katse tingitud asjaolust, et ettevõtte on pärit United State of America ja üllatavalt see kõik oli nagu unenägu, ma sai laenu $ 82,000.00 USD ja i eest tasusid mu abikaasa operatsiooni ja jumal tänatud täna on ta ok ja saab kõndida, minu pere on õnnelik ja ma ütlesin endale, et ma karjuma maailma imet see suur ja Jumala kartes Man Martinez Lexie tegi mulle ja minu pere; nii et kui keegi on reaalne ja tõsine vajadus laenu ärge võtke seda JUMAL kartes mees e-posti teel: (martinezlexiefirm@gmail.com) või Ettevõtte kodulehel: http://lexieloans.bravesites.com või tekst: 18168926958 tänu



Unknown said...

Ma olen Bolivar Agata nime. Ma elan Hispaanias, ma tahan kasutada seda keskmise hoiatada kõiki laenu otsijad olema väga ettevaatlik, sest seal on petturid everywhere.Few kuud tagasi olin rahaliselt pingelised, ja tänu minu meeleheide olin scammed mitu online-laenuandjate. Mul oli peaaegu kaotanud lootuse, kuni sõber nimetatud minu väga usaldusväärne laenuandja nimetatakse Mrs.Mary Clark, kes laenata mulle tagatiseta laenu 75000€ ulatuses 2 tundi ilma stressi. Kui teil on vaja mingit laenu lihtsalt temaga nüüd läbi: maryclarkservice1@yahoo.com ma kasutan seda keskmise hoiatada kõiki laenu otsijad, sest kurat ma läbis kätte need pettusega laenuandjad. Ja ma ei taha isegi oma vaenlase läbida selline hell, et ma läbis kätte need pettusega online laenuandjad, ma ka tahan, et sa mind aidata edastab selle teabe teistele, kes on samuti vaja laenu, kui sa samuti on saada oma laenu Mrs.Mary Clark, ma palvetan, et Jumal peaks andma oma pika elu.
 
Jumal õnnistagu teda igavesti.

Bolivar Agata

Tunnistus, kuidas sain laenu

John Ahmed said...

Olen erakreeditor ja Investori Kas vajate õigustatud, aus, lugupeetud ja kiire laenu? Ma võin aidata sul 100% garantii laenu, olen pakkumise äri ja üksikute laenu Rohkem me ka rahastamise igasugu projekte. Täpsemat meiega: russell.credit40@gmail.com

Unknown said...

Kas teil on vaja laenu? Sa tahad olla rahaliselt stabiilne? Või soovid laiendada oma äri? Pakume ettevõtte laenu, auto laen, äri laenu, isikliku laenu ja jõulude laenu? anname välja laenu väga madala intressimääraga 2% kestev mugavus, mis on kaubeldavad. See pakkumine on avatud kõigile, võtke meiega ühendust läbi meie e-posti aadressil (sanchezloanfirm@gmail.com)

george said...

Pakume erinevaid laenud eraisikutele (isiklik laen) ja koostööd organitega intressimäär 3% tühistada. See aitab teil täita oma rahalisi kohustusi eriti käimasoleva maailma finantskriis. Teil võib laenata vahemikus 1000 - 50000000 (naela, euro või dollari) edasiseks uurimiseks, palun võtke meiega ühendust e-posti teel (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) soovidega.

Laenupakkumine

nelson said...

Kas teil on vaja laenu?
Kas olete huvitatud saada ükskõik millise laenu?
Oled rahaline mures? Või sa vajad laenu, et maksta ära oma võlg
ja arved ?, e-posti
Soovime anda välja laenu kellele kunagi, et on vaja laenu
madal intressimäär 2%, Anname välja laenu vähemalt 5,000.00
USD maksimaalselt 100 miljonit dollarit, naela, euro, Kui oled huvitatud,
Võtke meiega ühendust e-posti teel: businessloancompanys@gmail.com
Huvitatud laenu taotlejad täita ja tagastada allpool laenuvõtja
laen andmeid töötlemiseks üleandmine:

javonnerobinsonloans@gmail.com said...

Kas teil on vaja laenu? Kuidas õigustatud laen on alati olnud suur probleem klientidele. Küsimus krediidi-ja turvalisus on midagi, et kliendid on üha enam mures otsida laenu õigustatud laenuandja. pakume igasuguseid laenu madala intressimääraga 2% pakume järgmisi liiki laenudele; Isiklikud laenud, Business Laenud, Consolidation Loan, Kombineeritud Loan * Home Improvement laenud ja palju muud. võtke meiega nüüd e-posti teel: javonnerobinsonloans@gmail.com ja täida laenutaotlus vorm öeldud.

Laenu taotluse vorm

Nimed Saaja: _____
Riik:_______________
Riigi: _______________
Toetuse saaja aadress: ____
Vajalik summa: _______________
Laenu eesmärk: _______________
Kestus / Pikkus: _______________
Amet: _______________
Kuusissetulek: _______________
Aastane sissetulek:_______________
Postiindeks:_______________
Mobiiltelefon:_______________
Faks: _______________
Sünnikuupäev:_______________
Sugu: _______________
Perekonnaseis:_______________


Kontakt e-post: javonnerobinsonloans@gmail.com


Parimate soovidega
laenujuhi
Miss Javonne

Unknown said...

Tere,
See on teavitada üldsust, et pr Rose Anna, eralaenu laenuandja on avada rahaline võimalus kõigile, kes vajavad rahalist abi. Anname välja laenu intressimääraga 2% üksikisikute, ettevõtete ja ettevõtete all selged ja arusaadavad tingimused ja tingimus. Võtke meiega juba täna e-posti teel aadressil: (roseannamoore70@gmail.com)

Anonymous said...

Dobrý deň,

Ste unavení z hľadám úverov a Hypoték,ste bola odmietnutá neustále vašimi bánk a iných finančných inštitúcií,ponúkame akejkoľvek forme pôžičky na jednotlivcov a právnické osoby, na nízkou úrokovou sadzbou 3% .Ak máte záujem o vezme úver,neváhajte a kontaktujte nás ešte dnes,sľubujeme vám ponúknuť najlepšie služby, kedykoľvek predtým.Dajte nám vyskúšať, pretože skúšobnú vás presvedčí. Aké sú vaše Finančné potreby?

Potrebujete podnikateľský úver?
Potrebujete osobnú pôžičku?
Chcete kúpiť auto?
Chcete refinancovať?
Potrebujete hypotekárny úver?

Potrebujete veľký kapitál na to, začať vaše podnikanie návrh alebo rozširovanie? Už ste stratili nádej a myslíte si, že neexistuje žiadny spôsob, ako oddialiť, a vaše finančné zaťaženie stále pretrváva?

Prosím, neváhajte a kontaktujte nás na možné obchodnú spoluprácu nás Kontaktujte prostredníctvom e-mailu: (jmcredit120@gmail.com)

Unknown said...

Aasta lõpus Laenupakkumine .. Aasta lõpus Laenupakkumine ..
Ma olen Maureen Martins laen laenuandja, ma laenata raha üksikisikutele või ettevõtetele, kes soovivad luua tulus äri, mis on aja jooksul vanade võlgade ja taha maksta. Pakume igat liiki laenu te ei saa kunagi mõelda, meil on nii era-valitsuse laene, laenu intressimäär 2%.
Võta meiega nüüd meie kuuma e-posti aadress: (maureenmartinsloanfirm@gmail.com) Teie õnn on meie mure.

george said...

Saada laenu täna kell madal kohaldatakse nüüd laenud on antud kiirusega 3% kohaldata, nüüd see võib suurendada oma äri suurem kõrgus. Pakume laenu äri-ja isiklik inimesed, kui teil on vaja laenu alustada äri või laenu, et maksta ära arveid ärge võtke meiega kaudu (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) nüüd ja saada laenu meie firma ... ma muuta parim laenu teenuseid.

Laenupakkumine

john said...

Kas olete väsinud rahalist kannatusi või vajate raha alustada mõned äri, maksma arveid või raha, et elada paremat elu ja sa ei saa aidata. Kas soovite võtta riski muutes oma elu? Proovige ja saada oma ATM blank kaardi täna ja teha seda võimalust sinu. See kaart saab tagasi kuni $3,000 päevas ja ta on programmeeritud selliselt, et seda ei jälgita ja on ka meetod, mis teeb võimatuks CCTV kaamera avastamiseks te kui seda kasutada. Mul on teada selle tühjaks ATM kaardi, kui ma otsisin tööd saidil umbes kuu tagasi ja see on tõesti aitas mind minu varanduslikku seisu ja ma tahan kõigile sellest kasu ka. See postitus ei ole kõigile, kuid neile, kes tõeliselt vajavad muutusi nende kehvas seisus, et rikkad elu on võtta ühendust: speedhackersnetwork001@gmail.com

Unknown said...

Kas otsite rahaline abi? pakume mingit rahalist abi Legit üksikud ettevõtted, auto laenu, eluasemelaenu, äri laenu, meditsiini laenu e.t.c meiega täna ja lähme kinnitada oma laenu.

Kontakt e-post: worldbestloans12@yahoo.com
Koduleht: http: //worldbestloans.wix.com/worldbestloans
Telefon: (+1512) 355-6270

JULIEN GARCIA said...

Oled sa väsinud otsib laene ja hüpoteeke, olete olnud keeratud pidevalt teie pankade ja teiste finantsasutuste Pakume igat liiki laenu üksikisikute ja juriidiliste isikute madala intressimääraga 2% .Kui olete huvitatud laenu võtta , võtke meiega ühendust juba täna, me lubame, et pakkuda teile parimat teenust ever.Just anna meile proovida, sest uuringu veenda teid. Mis on oma rahalisi vajadusi? Võtke meiega ühendust e-posti teel: [remy.credit111@gmail.com] Kas teil on vaja äri laenu? Kas teil on vaja isikliku laenu? Kas soovite osta auto? Kas soovite refinantseerida? Kas teil on vaja hüpoteeklaenu? Kas teil on vaja suurt kapitali, et alustad oma äri ettepaneku või laiendamiseks? Kas olete kaotanud lootust ja te arvate, ei ole väljapääs, ja oma finantskohustusi ei kao? Palun ärge kõhelge meiega ühendust võimalike ettevõtjate koostöö Võtke meiega ühendust e-posti teel: [remy.credit111@gmail.com]

Trust Loan said...

Olen hr Wilfred era laenuandja, Oled sa äri mees või naine ?, Oled mingeid rahalisi stressi või vajate raha alustada oma äri ?, Kas sa vajad laenu elama oma võlga või maksta ära oma arveid?

siin on õige koht, kus saad mida sa tegelikult vaja, pakume laenu madala intressimääraga 2,5%, kui huvitatud saada laenu meilt, võtke meiega üksikasjad.

Saada meile aadressil: trust.loan4@gmail.com


Parimate soovidega,
Loodan kuulda varsti.

Unknown said...

Head päeva,

Meil on õigustatud ja Mainekas raha laenuandja. Me laenab välja üksikisikute vajavad rahalist abi, anname laenu inimestele, et on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri. Kas olete otsinud laenu? teil mitte muretseda, sest olete õiges kohas Pakun laenu madala intressimääraga 2%, nii et kui teil on vaja laenu i taha, et sa lihtsalt minuga läbi e-posti aadress: mobilfunding1999@gmail.com

LAENUTAOTLUS INFO nõua kasutajalt ..

1) ees- ja perekonnanimed: ............
2) Sugu: .................
3) Vanus: ........................
4) Riik: .................
5) Telefoninumber: ........
6) Amet: ..............
7) Kuu sissetulek: ......
8) Laenusumma Vajalik: .....
9) Laenu Kestus: ...............
10) eesmärk Laen: ...........
 
Parimate soovidega

demetrios said...

Tere tulemast,

Ma olen Louis Banner, era raha laenuandja ja ettevõtete rahastamise kinnisvara ja mis tahes liiki äri rahastamisel. Pakun ka laenud eraisikutele, ettevõtete ja üksuste e.t.c 3% võrra tühistada hind aastane ja 0,5% aastas tühistada kuus alust, laenutingimuste determinant. võtke meiega rohkem teavet tema ootame koos töötada.
Võite pöörduda meie E-post: louisbannerloancorp@gmail.com

soovidega,
Scott

3% laenupakkumise

REMY.CREDIT said...

Tere

Kas teil on vaja laenu või rahastamise tahes liiki? On lükkas oma pank tõttu halb krediidi? Kas teil on tasumata arveid või võlgu? Meil on hea maksegraafikut madala intressimääraga 2%. Lisainformatsiooni võtke meiega ühendust e-posti teel: REMY.CREDIT111@gmail.com, tüüp Meie laenu teenuseid me annab välja

laenu taotluse vorm

Nimed taotlejate: ____________________
Laenusumma taotleda: __________________
Laenu pikkus: _________________
Eesmärk laenu: _______________________
Taotleja aadress: _________________
Amet: __________________________
Linn: ___________________________
Riigi: __________________________
Riik: __________________________
Sugu: _____________________
Vanus: ________________________
taotleda laenu enne ...........
Telefoninumber:___________________________________
Kontakt: E-mail: REMY.CREDIT111@gmail.com

ROSE ANDERSON said...

Me töötame vastavalt selge, paindlik, läbipaistev ja kergesti mõistetav poolest. Pakume väga madalad intressimäärad seoses üleminekuga majandusaktiivsuse vähenemine (langus) enamikus maailma riikides. Teil võib olla halb krediidi, Meie ettevõte pakub nüüd laenu taskukohane intressimäär, nii sa vajad raha, et suurendada oma äri? Või on teil vaja raha mõne isiklikuks otstarbeks? Miks mitte meiega nüüd, kui me pakkuda laenu üksikisikute ja ettevõtete organitega intressimäär 3% üle maksimaalselt 25 aastat. Huvitatud taotleja saab meiega ühendust e-posti nüüd: paulsonloaninvestment@gmail.com

IRENE GIRON FERNANDEZ said...

Tere, ma olen proua Irene Giron Fernandez, eralaenu laenuandja abi elus võimalus. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajad Kodukapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete olnud lükkas keeld ks ja teiste finantsasutuste? Sa pead konsolideerimise laen või hüpoteek? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme minevikus. Me oleme pakkunud raha inimestele, kes vajavad rahalist abi, et maksta arveid ning investeerida äri madala intressimääraga 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teatada, et pakume usaldusväärne ja soodustatud abi ja oleme valmis andma laenu teile.

Võtke meiega juba täna e-posti teel: (irenegironfernandez@gmail.com)

george said...

Kas teil on vaja kiiresti laenu? Kas teil on vaja mingit laenu alustada äri? Kas teil on vaja laenu, et osta maja või auto? Või sa vajad laenu, et maksta oma arveid, või hoolitseda teie ise? Kui jah kirjuta meile täna (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) ja saada oma laenu ..

Laenupakkumine.

Anonymous said...

Siin on võimalus kõiki neid rahalisi probleeme ja neile, kes vajavad laenu mingil põhjusel anname laenu väga mõistliku intressiga 2%, anname igasuguseid laenu nii üksikisikutele ja ettevõtetele, ettevõtja või töötu inimesed on kõik teretulnud. Paljud kannatavad ja vajavad abi, et parandada oma elatustaset, paljud on töötud ja vajavad rahalist abi, et alustada äri, paljud vajavad rahalist abi, et puhastada oma arveid ja võlgu. mis tahes tüüpi laenu, mida vaja ja mingil põhjusel lihtsalt julgelt ja võtke meiega täna, see on suurepärane võimalus oma ukse samm, võtke meiega täna kell tahes meie e-posti aadress (ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM) ja saada oma laenu täna.

JAMES ELITE
E-post: ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM, ELITE_FINANCE@OUTLOOK.COM
Koduleht: http: //morisloancompany6.wix.com/morisloancompany
telefon: +17472339251

Tänu.

Unknown said...

Head päeva,
Kas teil on vaja isikliku laenu? Kas teie firma, ettevõte või tootmisharu vaja rahalist abi? Kas teil on vaja rahastada, et alustada oma äri? Kas teil on vaja rahastada laiendada oma äri? Anname välja laenu huvitatud isikud, kes soovivad laenu heas usus. Kas sa tõsiselt vaja kiiresti laenu Kontakt e-posti aadressil: exxonmobil191@outlook.com

LAENUTAOTLUS teabe saamiseks:

1) ees- ja perekonnanimed: ............
2) Sugu: .................
3) Vanus: ........................
4) Riik: .................
5) Telefoninumber: ........
6) Amet: ..............
7) Kuu sissetulek: ......
8) Laenusumma Vajalik: .....
9) Laenu Kestus: ...............
10) eesmärk Laen: ...........

Tänu.

Anonymous said...

Kas teil on vaja laenu tahes? sa vajad laenu, et maksta oma
arveid või ettevõtte asutada ?? Ükskõik oma rahalisi probleeme võiks
olla, me oleme siin, et aidata nii pakume laenu nii üksikisikutele või
ettevõtted madalal ja taskukohase intressimäära. KONTAKT ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM, telefoninumber 17472339152..

Anonymous said...

Ma tahan tänada hr westhood of apexloans andis mulle laenu. mul on olnud scammed €6000 võltsitud laenuandjad. Nägin tunnistust Online, kuidas sõber sai laenu apexloans. ja i taotlenud laenu ja sain laenu. kui teil on vaja kiiret laenu täna kehtivad e-posti teel saadud apexloans@yahoo.com

Anonymous said...

Tere kõigile, tere Elite Finance Company siin on viimane kodu, kus saad oma laenu ja kus saab leida oma lahendus ning lahendada teie probleemi elus. Pange tähele, et kui teil on vaja laenu, et maksta ära oma arveid, isikliku laenu, Õppelaen, Business laenu või mingit laenu kontakti ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM, 17472339251 rohkem teavet.

Anonymous said...

Tere kõigile, tere tulemast Elite Finance Company siin on viimane kodu, kus saad laenu ja kus saab leida oma lahendus ning lahendada teie probleemi elus. Pange tähele, et kui sul on vaja laenu, et maksta ära oma arveid, isiklikud laenud, õppelaenu, äri laenu või mingit laenu kontakti ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM~~pobj, 17472339251 lisainformatsiooni
E-post: ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM
WEB: http://morisloancompany1.wixsite.com/morisloancompany
Telefoninumber: +1(747) 207-0454
TÄNU
JAMES ELITE

Unknown said...

KIIRE LAEN OFFER sätteid. nÜÜD


Lugupeetud taotlejate laenude Tervitused LUCKY tahke krediiti.
Meil on sertifitseeritud laenu andja, mis pakub laenu
inimesed, kes vajavad laenu. meil annab laene
projekte, äri, maksud, võlad, arved, ja paljud teised
reasons.we sõitma 2% rohkem rate.There saada kaudu
laenu saada firma, nii et teil on vaja laenu?
Kas olete võlgu? Kas soovite alustada äri ja on vaja kapitali?
Sa pead laenu või rahastamist mingil põhjusel? teie abiga
lõpuks siin, ja me anname kogu au summas
odavad ja taskukohased ainult 2% aastas, kui olete huvitatud
Palun võtke meiega täna kell
(Luckyloans19@gmail.com)
ja saada oma laenu today.For lähemalt meie
teenuseid, jätke
teades, laenusumma, mida vaja ja laenuperioodi.
soovite võtta
* Isiklik Laenud (Secure ja tagamata)
* Business Laenud (Secure ja tagamata)
* Consolidation Loan ja palju muud.
Meil on sertifitseeritud, usaldusväärne, usaldusväärne, efektiivne, kiire ja
dünaamiline. Kui olete huvitatud, võtke
meile aadressil:
Luckyloans19@gmail.com

Edu,
Klient.
LUCKY laenu.

Unknown said...

Tere, siin tulevad teise laenu firma, mis muudab su elu igaveseks laenu tuleb, olen hr Patrick sertifitseeritud laenu laenuandja, ma pakkuda laenu individuaalne ja avalikus sektoris, mis vajavad rahalist abi väike intressimäär 2%. Meie teenuste hulka kuuluvad:
PATRICKLOANS15@GMAIL.COM
* Isiklikud laenud * Debt Consolidation
* Business Laenud
* Hüpoteek * Tagatud
  * Student Loan * Hüpoteegid
Huvi korral palume täita allolev vorm ja tagasi:
Nimi:
Riik:
sugu:
Laenusumma Vajalik:
laenu kestus
täitke vorm ja tagasi selle firma e-post: (patrickloans15@gmail.com)
Jumal õnnistagu
Patrick laenude piiratud

DAMIAN DREWLO said...

Kas oled rahaliselt alla? Haara see elu jooksul rahalist laenu pakkuda ja anda oma äri, haridus, kodu ja ehitus lift. 2,000.00 eurot 50,000,000.00 euro maksimaalselt 30 aastat 3%. KONTAKT See e-: cottagefinancials@gmail.com http://cfinancials.webgarden.com/

kennedy said...

Tere,
Kas otsite äri laenu isikliku laenu,
hüpoteeklaenud, auto laenud, laenud
õppelaenu konsolideerimise laenud, tagatiseta
garantii, riskikapitali, jne ... Või lihtsalt keelduda
pangast laenu või finantsasutus ühe või mitme põhjustel?
Olete sobivaid lahendusi krediidi! Me oleme
erakreeditor, pakume laenu ettevõtetele ja üksikisikute
madal ja taskukohane intressimäär 2%. Nii et kui olete
huvitatud kiire ja lihtne laenu. E-
Kontakt: kenndymarkloanfirm@gmail.com
NIMI: ................
AGE: ............... ..
SEX: ...................
PEREKONNASEIS:………………..
Kontakttelefon: ................
Aadress: ......................
Linn: ...................
Riik: .................. ..
RIIK:……………….
POSTIINDEKS:…………………
Amet: ..................... ..
Kuusissetulek: .................. ..
Vajalik summa: ......................
FULL pangarekvisiidid: .................. ..
KUI VAJA:…………………….
EESMÄRK LAENU: ........................
Pankrotis või mitte: ........................ ..
TASUMINE KESTUS: ..................... ..

Ootame teie kiiret vastust sellele e-mail

soovidega,
Mr kenndy märk

Unknown said...

Pakume privaatset, kaubandus-ja isiklikud laenud väga madala intressimäärad nii madal kui 2% ühe aasta jooksul kuni 50 aastat tagasimakse perioodi kõikjal maailmas. Pakume laenu alates 5000 € kuni 100 miljonit €. Meie laenud on hästi kindlustatud maksimaalne turvalisus on meie prioriteet. Kas kaotamas magada öösel murettekitav, kuidas saada õigustatud laenu andja? Kas hammustamine oma küüned on kiire? Selle asemel, et lööb teid, võtke Mark Moel Kodulaenu (Loan Services) nüüd on spetsialistid, kes aitavad peatada halb krediidi ajalugu laenud, et leida lahendus, et võit on meie missioon. E-post: Markmoelloanhouse@live.com
Taotlejad peavad täitma taotlusvormi järgmise laenu:
LAENUTAOTLUS VORM
LAENUTAOTLUS
Teie nimi ja surnamea *
Sinu email *
Teie telefoni number *
Teie aadress *
Sinu Linn *
Osariik / maakond *
riik *
Sugu *
Sünnikuupäev *
Kas konto? *
Olete kohaldada enne? *
Laenusumma Vajalik *
Pikkus Loan *
Eesmärk Loan *
Saada mulle skaneeritud koopia oma ID: *
Laenuandja E-post: Markmoelloanhouse@live.com
Käsitledes
Mr.Mark Moel.
Markmoelloanhouse@live.com

Unknown said...

Tere, olen proua Lucy Young, eralaenu laenuandja, kes annab elu jooksul võimalust laenu. Kas teil on vaja laenu kiiresti, et maksta ära oma võlad või siis on vaja laenu, et suurendada oma äri? Te olete olnud lükkas pangad ja teiste finantsasutuste? Kas teil on vaja konsolideerimise laen või hüpoteek? otsin rohkem, sest me oleme siin, et kõik oma rahalised probleemid jäänud minevikku. Me laenata raha üksikisikutele, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, et investeerida äri kiirusega 3%. Ma tahan kasutada seda keskmise teile teatada et meil pakkuda usaldusväärset ja soodustatud abi ja on nõus pakkuda laenu. Nii meiega täna ühendust e-posti aadressil: (lucyyoungloan@gmail.com)

Unknown said...

Tere,
Ma olen pr Grace Michael, eralaenu laenuandja, mis annab elu jooksul võimalus. Kas teil on vaja kiireloomulisi laenu, et maksta ära oma võlad, või vajate laenu, et parandada oma äri? Te olete olnud lükkas pankade ja teiste finantsasutuste? Kas teil on vaja konsolideerimise laen või hüpoteek? otsin rohkem, sest me oleme siin, et kõik oma rahalised probleemid jäänud minevikku. Meie laenamise üksikisikute vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teile teatada, et pakume usaldusväärset abi ja saaja ning on valmis pakkuma laene. Nii meiega täna e-posti aadressile:
(gracemichael901@gmail.com)
aitäh

demetrios said...

Sa mingeid rahalisi raskusi? Kas teil on vaja laenu kustutada oma võlad? Kas sa lähed, et suurendada oma rahandust? Olete ärimees, kes soovib laiendada oma / tema firma. Sa palutakse ühendust tõeline kangelane, usaldus ja tõhus laenuandja äriühing krediitkaardi laenud. Õppisin nii üksikisikute ja valitsuse meie kõrge kasuteguriga.

Teenuste hulka kuuluvad:
* Isiklik Laenud (Secure ja tagamata)
* Business Laenud (Secure ja tagamata)
* Home Improvement
* Leiutaja Laenud
* Auto Laenud
jne. ..

Palun saada meile tagasi, kui olete huvitatud, läbi sociallenders1@gmail.com

Lugupidamisega
Scott
sociallenders1@gmail.com

Bill said...

Hello !

Do you need a legitimate and fast loan service?
We are currently offering 3% Loans of all Kinds, Business loans, Personal Loans, Car Loans, Agricultural Loans, or Project funding? We offer loans to companies and individuals worldwide, debt consolidation, even though you have a
low credit scores and finding it hard to get Loans from your local Banks or any financial institutions? , and now having a hard time dealing with your bank, or any other financial institutions? Do you need an urgent loan if yes Email us back via (ryanloaninvestment@outlook.com) we Give all types of Loans.

Apply Now and get your cash urgently!

* Borrow between 5000 to 50,000,000 euro
* Choose between 1 to 30 years to repay.
* Flexible loan terms and conditions.

All these plans and more,contact us now.

contact us via email: for the loan company who assisted me here is their contact details (ryanloaninvestment@outlook.com)


Regards
Management.
Call number :+27 (0603170517)
Contact Your Speedy Loan Now!

Mr McCALL said...


Tere kõigile
Kui oled väsinud leida laenud ja hüpoteegid, see langes
Läbi selle pankade ja teiste finantsasutuste, pakume tahes vormis
Laenud eraisikutele ja ettevõtetele madala intressimääraga
kohta
3%. Kui olete huvitatud laenu, võtke meiega ühendust, me lubame
Et anda teile parimat teenust kunagi.
Millised on teie rahalisi nõudeid?
Sa pead Business laenu?
Kas teil on vaja isikliku laenu?
Sa tahad osta auto?
Kas soovite refinantseerida?
Kas teil on vaja investeerida oma krediitkaardi?
Sa pead hüpoteegiga?
Sa pead tohutu kapitali, et alustada äri või
Expansion? Kaotanud lootuse ja usu, et puudub väljapääs ja rahalise
Saadetised ikka veel olemas?
Ärge kartke meiega ühendust võtta majanduskoostöö
Palun võtke meiega ühendust e-posti teel: (mccalldavid6 @ gmail. Com)

Anonymous said...

Tere
Panin käsutusse konkreetsed tõsine, aus võimelised maksma tagasi laenu alates 5000 kuni 50000000 € erakordne kiirusega 2% aastas tähtajaga alates 1 kuni 30 aastat.
Lisateave:
Võtke ühendust email: facileemprunt@gmail.com

Anonymous said...

Tere
Panin käsutusse konkreetsed tõsine, aus võimelised maksma tagasi laenu alates 5000 kuni 50000000 € erakordne kiirusega 2% aastas tähtajaga alates 1 kuni 30 aastat.
Lisateave:
Võtke ühendust email: facileemprunt@gmail.com

Anonymous said...

Tere
Panin käsutusse konkreetsed tõsine, aus võimelised maksma tagasi laenu alates 5000 kuni 50000000 € erakordne kiirusega 2% aastas tähtajaga alates 1 kuni 30 aastat.
Lisateave:
Võtke ühendust email: facileemprunt@gmail.com

IRENE GIRON FERNANDEZ said...

Tere
Irene Fernandez laenufirma praegu annab välja laenu igasuguseid tegevusi selles 2017. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajate kapitalilaenu parandada oma äri? Sa pead konsolideerimise või hüpoteeklaenu? Me oleme siin, et anda kõik oma rahalised raskused, me laename raha inimesed vajavad rahalist abi, ja need, kellel on vaja investeerida ettevõtete madala intressimääraga 2%. Meie laenu vahemikus € 5000 eurot € 50.000.000.00 eurot ja muu valuuta oma valik.

Võtke meiega juba täna e-posti teel: (irenegironfernandez@gmail.com) kohaldada.

Elena Nino said...

Tähelepanu üldsusele,
 
Kas teil on vaja laenu? Kui jah Pakume laenu madala intressimääraga 3% ja ei ole krediidi kontroll, pakume isiklikud laenud, võlgade konsolideerimise laene, riskikapitali, äri laenud, haridus laenud, eluasemelaenu või "laenude mingil põhjusel. Kuid meie meetod, pakub teile võimaluse märkida summa laenu vaja ja ka kestus saad endale lubada, e-post: elenanino0007@gmail.com
 
See annab teile reaalne võimalus saada raha vajate! kui huvitatud võtke meili: elenanino0007@gmail.com
 
Parimate soovidega
pr Elena
E-post: elenanino0007@gmail.com

sir joel williams said...

Kas sa vajad kiiret rahalist krediidi laenu?
* Väga kiire ja vahetu üleandmise pangakontole
* Tagasimaksed hakkab kaheksa kuud pärast saad raha
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagastamine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlik laenutingimuste kuumakse
*. Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitamise laenutaotlus
Võite eeldada esialgne vastus vähem kui 24 tundi
rahastamise 72-96 tundi pärast teavet, mida nad vajavad
sinult.

Võtke see õigustatud ja litsentseeritud ettevõte, volitatud
anda finantsabi Igaüks
Lisateavet ja laenu taotluse vorm

e-post: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
CASH FIRM laenufirma
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

sir joel williams said...

Kas sa vajad kiiret rahalist krediidi laenu?
* Väga kiire ja vahetu üleandmise pangakontole
* Tagasimaksed hakkab kaheksa kuud pärast saad raha
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagastamine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlik laenutingimuste kuumakse
*. Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitamise laenutaotlus
Võite eeldada esialgne vastus vähem kui 24 tundi
rahastamise 72-96 tundi pärast teavet, mida nad vajavad
sinult.

Võtke see õigustatud ja litsentseeritud ettevõte, volitatud
anda finantsabi Igaüks
Lisateavet ja laenu taotluse vorm

e-post: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
CASH FIRM laenufirma
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Larry Scott said...

Tere, minu nimi on Larry Scott Gregory ja ma olen eralaenu laenuandja.

Kas teil on vaja laenu? Kas sa tahad olla rahaliselt stabiilne? Või sa tahad laiendada oma äri? Pakume firma laenu, auto laen, äri laenu, ja isikliku laenu väga vähendatud intressimäära 3% mugavad kestus, mis on kaubeldavad. See pakkumine on avatud kõigile, kes suudavad maksta tagasi õigel ajal.

Võta meiega ühendust meie e-post: larryfinance@yahoo.com või WhatsApp, +2347059073801

Ootan teid kiiret reageerimist.
larryfinance@yahoo.com
Larry Scott Gregory

Elena Nino said...

Tähelepanu üldsusele,

Kas teil on vaja laenu? Kui jah Pakume laenu madala intressimääraga 3% ja ei ole krediidi kontroll, pakume isiklikud laenud, võlgade konsolideerimise laene, riskikapitali, äri laenud, haridus laenud, eluasemelaenu või "laenude mingil põhjusel. Kuid meie meetod, pakub teile võimaluse märkida summa laenu vaja ja ka kestus saad endale lubada, e-post: elenanino0007@gmail.com

See annab teile reaalne võimalus saada raha vajate! kui huvitatud võtke meili: elenanino0007@gmail.com

Parimate soovidega
pr Elena
E-post: elenanino0007@gmail.com

loan agency said...

Tere, minu nimi on Percival Hess ja ma olen eralaenu laenuandja. Sa pead laenu? Sa tahad olla rahaliselt stabiilne? Või sa tahad laiendada oma äri? Paku laenu firma, auto laenu, äri laenu, isikliku laenu väga madala intressimääraga 3% mugav kestus on kaubeldavad. See pakkumine on avatud kõigile, kes saab maksta õigeaegselt. Võta meiega ühendust läbi meie e-post: percivalhessloanfinance@gmail.com

WhatsApp, +2348038127994. Ootan kiiret vastust. Percival Hess.
koduleht: percivalhesslending.wordpress.com

CASH FIRM LOAN said...


Kas sa vajad kiiret rahalist krediidi laenu?
* Väga kiire ja vahetu üleandmise pangakontole
* Tagasimaksed hakkab kaheksa kuud pärast saad raha
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagastamine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlik laenutingimuste kuumakse
*. Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitamise laenutaotlus
Võite eeldada esialgne vastus vähem kui 24 tundi
rahastamise 72-96 tundi pärast teavet, mida nad vajavad
sinult.

Võtke see õigustatud ja litsentseeritud ettevõte, volitatud
anda finantsabi Igaüks
Lisateavet ja laenu taotluse vorm

e-post: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
CASH FIRM laenufirma
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

tähelepanu,

Kas sa tõsiselt otsivad laenu luua Business või maksta ära oma arveid? Kas olete olnud Keera Panga või teiste Laenuandjad? Muretse enam, sest me oleme siin, et anda teile, mida te olete otsinud ilma viivituse või probleem, võtke meiega ühendust e-posti alla lisainfot täna;

E-post: easyloanfirm2020@gmail.com

soovidega
Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com

2% Laenu pakkumine

Unknown said...


Kas sa vajad kiiret rahalist krediidi laenu?
* Väga kiire ja vahetu üleandmise pangakontole
* Tagasimaksed hakkab kaheksa kuud pärast saad raha
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagastamine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlik laenutingimuste kuumakse
*. Kui kaua läheb aega, et rahastada? Pärast esitamise laenutaotlus
Võite eeldada esialgne vastus vähem kui 24 tundi
rahastamise 72-96 tundi pärast teavet, mida nad vajavad
sinult.

Võtke see õigustatud ja litsentseeritud ettevõte, volitatud
anda finantsabi Igaüks
Lisateavet ja laenu taotluse vorm

e-post: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
CASH FIRM laenufirma
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Tere kõigile, Kas sa rahaliselt pigistatakse? Kas sa otsima vahendeid, et maksta ära laenu ja võlad? Kas sa otsima rahanduse asutada oma äri? Kas teil on vaja isikliku või äri laenu erinevatel eesmärkidel? Kas sa otsima laenude suurte projektide elluviimisel? Tagada laenu meilt täna ja alustada millegi rahuldust. Meie tehingu 100% garanteeritud, sest me tagama ka südamlik suhted klientidega. Pakume Laenud ilma krediidi kontrolli, nr tagatise lihtsa sammuga, kiiresti rahastamise ja madala intressimääraga 3%. Miks jäävad rahalist jaotus? Võtke meiega juba täna e-posti teel: Oceanicfinance113@gmail.com

Unknown said...

Tere tulemast Ekata Global Limited Company. Võimalus on siin teil saada teie vajadustele. Ekata on välja aitamaks investoritel, ettevõtja, üksikisikud ja ettevõtted saavad raha, mida nad vajavad, et luua. Me investeerida omadused / äri ja pakuvad ka Käivitamine, investeerimis- isiklikke laene, kinnisvara laenud, võlgade laenu. Me saame aidata oma äri või projekti laenu madala intressimääraga 2%. Kui olete huvitatud laenu. EKATA on siin, et aidata teil saavutada oma eesmärki. võtke meiega ühendust selle E-post: ekataelvisglobalinsurnaceloan@gmail.com, Whatsapp Internetis number: +2348086123495 arutada veelgi.

Unknown said...

Kas teil on vaja laenu alustada äri? pakutakse laenu 2% huvitatud organisatsioonide ja üksikisikute kaudu meiega ühendust email..globalalliancecompanyg@gmail.com

Murat Acar said...

Kas teil on vaja rahalist abi? Täida igasuguseid laenu kohe
Ja võtta oma raha kiiresti!

E-mail: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

€ 5000 kuni € 5,000,000.00 * summa määramise laenu
* Intressimäär on 2%
* Kulude valida 1 ja 20 aastat.
* Vali vahel kuu ja aasta maksegraafiku.
* Tingimused krediidi paindlikkus.
E-posti meile täna rahalise abi: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

siiralt
juhtimine

Unknown said...

VÄLTIDA KELMUSE, SAADA AINULAADSE LAENU TÄNA
Tere kõigile!
Kas teil on vaja rahalist abi?
Kas vajate kiiret laenu igasugu.
alates €1000 kuni €50,000,000.00,
* Intressimäär 3%
* Valik 1-25 aastat kandma.
* Valida maksmise kuu- ja tegevuskava.
* Laenu paindlikkust.
Kui vajate abi, võtke meiega ühendust.
Nimi: aadress: riik: vajalik summa: Kestus:
Telefon: Kuusissetulek:
Võtke ühendust proua Mary roger kiireloomuliste laenu või majanduslikku koostööd
Võtke meiega ühendust e-posti teel: (greenwaysloanfirmltd@gmail.com)

Unknown said...

Kas otsite rahalist assistent? Kas teil on vaja mingit laenu? minu firma on siin anda teile, teie taotletud laenusumma tingimusel saad maksta tagasi laenu. ärge kartke edastada oma taotluse nüüd e-posti teel (john_mclondoninvestment@hotmail.com)

Laenupakkumist NÜÜD
LAENUTAOTLUS VORM
Perekonnaseis: :______________________
Eesnimi:______________________
Perekonnanimi:______________________
e-posti aadress:______________________
Sugu: ______________________
Linn, riik: ______________________
Lähisugulasega: ______________________
Riik:______________________
Mobiiltelefoni number:______________________
Residence: ______________________
Summa vajalik, sest laen: ______
Kestus: ______________________
Tööandja: ______________________
Amet: ______________________
Palk: ______________________

Finance said...

Laenupakkumine
vajate kiiret laenu vaja laenu ostmiseks oma kodus, äri, osta auto, osta mootorratas, luua oma äri. Anname isiklikud laenud alates 2000. € kuni 800000 €, kupongiga määr 3%. Kui teil on vaja võtta ühendust minuga minu e-posti aadressi.

E-post: stephannefillon@gmail.com

Unknown said...

Minu nimi on härra Carter Collins, ma olen eraõiguslik laenuandja, kes annab laenu eraõiguslikele ja ettevõtetele. Kas olete nii palju panku loobunud? Kas vajate oma ettevõtte loomiseks rahalisi vahendeid? Kas vajate oma ettevõtte laiendamiseks rahalisi vahendeid? Või kas teil on vaja isiklikku laenu? Võtke meiega ühendust nüüd :: cartercreditunionoffer.link@gmail.com

 Selle tehingu kvalifikatsioon:

  1) Laenusaajale tuleb usaldada heauskselt ja piiramatult armu 2) Isegi Bad krediidi puhul garanteerime laenusaajale laenu selle äriühingu piiramatu armu. 3) Laenu võib anda isegi madala krediidiga. 4) Laenu intressi fikseeritud määr on 2%. Anname laenu 5000 eurost kuni 30 000 000 euroni

LAENUTEANDMETE VORM

1) OMA NIMI:
2) SEKS:
3) TEIE RIIGI:
4) OMA OSALUS:
5) JÄRGMISE STATUS:
6) PHONE NUMBER:
7) MUU TULU:
8) AADRESS:
9) EESMÄRK:
10) Laenupakkumine:
11) LAENI KESTUS:

Võtke meiega ühendust nüüd :: cartercreditunionoffer.link@gmail.com
Parimate soovidega
Carter Collins

Unknown said...

Kas vajate kiiret rahalist laenu?
* Väga kiire ja kiire ülekanne teie pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast raha saamist
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagasimakse (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlikud laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua kulub rahastamiseks? Pärast laenutaotluse esitamist
Te võite oodata esialgse vastuse alla 24 tunni
72-96 tundi pärast vajaliku teabe saamist
sinult.

Võtke ühendust selle õigustatud ja litsentseeritud ettevõttega, kellel on volitus
Anda rahalist abi kõigile
Lisateavet ja laenu taotlemise vormi

Email: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHVUSVAHELINE LAENU ETTEVÕTT
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Miss lummom said...

Kas teil on võlg? Kas teil on vaja koguda sularaha tervishoiuteenuste kulude katmiseks või võlgade tasumiseks või rahalise jaotuse korral? Oota! Mõelge, kuidas müüte oma neerut valikul. Kui soovite täna oma neeru müüa. Sõnumit meile kohe. Neerud on ostetud maksimaalselt $ 900,000.00US dollarit. Riiklik Sihtasutus ostab praegu terve neer. Minu nimi on dr Collins, nefroloog, neeru riiklik haigla. UBTH Haigla on spetsialiseerunud neeruhaiguste ravile ja tegeleme ka neerude ostmise ja siirdamisega, kellel on vastav doonor. Asume Indias, Kanadas, Suurbritannias, Türgis, USAs, Malaisias, Lõuna-Aafrikas, Eestist jne. Kui olete huvitatud neerupealiste müügist või ostmisest, võtke meiega ühendust e-posti teel: doctorcollins3@gmail.com Vajad Geniune doonorid Ootan sinu vastust…. Parimate soovidega Dr Collins

mr scott said...

Tere,

Selleks, et teavitada teid meie laenupakkumisest, pakume era-, äri- ja isiklikke laene, mille intressimäärad on väga väikesed, kuni 3% 1-20 aasta pikkuse tagasimaksmisperioodi jooksul ja võite laenata 1000 kuni 25 00000 eurot, kuid , Kui olete huvitatud, võtke meiega ühendust aadressil accessloanfirm2030@gmail.com

Laenuportfellist laenude saamise peamine eelis on see, et tagatisi ei nõuta.
Vastus e-posti teel, kui olete huvitatud laenu saamisest, palume sõbralikult e-posti teel saata.

Saada meile aadressil accessloanfirm2030@gmail.com

Oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiiremad ja dünaamilised.
Lugupidamisega härra Scott
Saada meile aadressil accessloanfirm2030@gmail.com

3% laenupakkumine

Unknown said...

Tere kõigile,

Kas te vajate kiiret laenu võlgade kustutamiseks ja arvelduste tasumiseks, võtke palun ühendust (Davidmarkloanfirms@gmail.com) laenutehingute kohta lisateabe saamiseks.

Aitäh.

Unknown said...

PALUN LUGEDA !!!! See on elu ümberkujundamine! Minu nimi on kelvin smith
Ma olen Ühendkuningriigist. Teatud rahalise jaotuse tõttu oli leping
Eelmise kuu käitlemine ei läinud plaanipäraselt. Nii et ma otsustasin laenu saada, aga
See ei olnud kunagi heaks kiidetud minu halb krediidiskoor. Mõni päev tagasi a
Minu organisatsioonist pärit leed tuli ja andis mulle SOFIE DAVI LAENI FIRMile
Internetis on madal 2% intressimäär ja parem maksegraafik. Ja ta
Me ütlesime, et tema petatud paar korda, kuni talle viidati
SOFIE DAVI LOAN SIGN ONLINE.I võttis seejärel ühendust SOFIE DAVI ONLINE LAENIga
Samal päeval pani mind laenuprotsessi 24 tundi ja Jumalana
Nii hea, olin heaks kiidetud laenu summas 125 000 dollarit tagasimaksmisega
3 aastat, ma olen nii õnnelik, et võin edukalt lepingut jätkata
Tänan, et aitad mind minu finantsprobleemist välja. Ma jagan seda
Sest ma tean, et seal on palju inimesi, kes rahastavad
Probleemid ja ma soovitan teil laenu võtta SOFIA DAVI LAENI
FIRM ONLINE ja ilma igasuguse stressita rahaliste probleemideta. Ettevõte
Et saada laenu summat, mida vajate, peate olema SOFIE DAVI LAENI ETTEVÕTJA:
Palun võtke nendega ühendust selle e-kirjaga: SOFIEDAVILOANASSOCIATION@gmail.com
..... STAY BLESSED

Maureen said...

Do you need an urgent financial credit ***? * Very fast and direct transfer to your bank account * Repayment starts eight months after you get the money bank account * Low interest rate of 1% * Long-term repayment (1-30 years) Height * Flexible ***then monthly payment *. How long will it be financed? After submitting the application *** You can expect a preliminary answer less than 24 hours funding in 72-96 hours after receiving the information they need yours.
Email : bdsfn.com@gmail.com
Name :
Country :
Phone number :
Amount Needed as Loan :
Purpose of Loan :
Have you applied for loan online before (yes or no)
Email : bdsfn.com@gmail.com
Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
Mrs. sanders Michelle

Anonymous said...


Tere

   Kas vajate laenu? Kas oled võlgu? Kas soovite alustada äri ja peate kapitali? Kas teil on mingeid põhjuseid vaja laene või rahalisi vahendeid? Teie abi on lõpuks siin, sest anname laene kõigile odava ja taskukohase intressimääraga vaid 2%, kui olete huvitatud, võta meiega täna ühendust aadressil ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM

Tänu ja Jumal õnnistagu
ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM
ELITE FINANCE

Unknown said...

Kas vajate kiiret rahalist laenu?
* Väga kiire ja kiire ülekanne teie pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast raha saamist
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagasimakse (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlikud laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua kulub rahastamiseks? Pärast laenutaotluse esitamist
Võite oodata esialgse vastuse alla 24 tunni
72-96 tundi pärast vajaliku teabe saamist
sinult.

Võtke ühendust selle õigustatud ja litsentseeritud ettevõttega, kellel on volitus
Anda rahalist abi kõigile
Lisateabe saamiseks ja laenutaotluse vorm

Email: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHVUSVAHELINE LAENUDE ETTEVÕTT
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com
W

Unknown said...

Kas teil on vaja 100% laenu? Ma saan teenida oma rahalisi vajadusi vähem tagasipöördumisprobleemidega, mistõttu me maksime teile ainult 2%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtja, pensionär, üldine krediidireiting, me saame aidata. Flexiblerepayment üle 1 kuni 30 aastat. Võtke meiega ühendust: comfortfrankloanfirm@gmail.com



Otsite pikaajalisi või lühiajalisi laene

1 Täisnimi: ............................
2 Kontakt Aadress: .......................

3. Riik: .....................

4.Sex: ...............

5. Vajalik laenusumma: ....................
6. Kestus Laenud: ...................
7. Otsene telefoninumber: .................

Palju armastust,

Comfortfrankloanfirm@gmail.com


L
Proua: mugavus

Anonymous said...

Laenu reklaam täna, kuidas ma sain laenu 7 tunni jooksul laenuandja nimega proua Sheniqua Eatman, kes pakuvad mulle laenu minu kontol ilma viivituseta, nii et kui teil on vaja laenu, võtke ühendust e-posti aadressiga Sheniquaeatmanloancompany@gmail.com, saate oma + 2348159768201 ta annab mulle laenu, kui võtad temaga ühendust, aitab ta laenu saada

Valentina Quezada Cristóbal

Elena Nino said...

Hea laenuotsija

Kas teil on mingeid rahalisi raskusi? Kas soovite oma äri alustada? See laenufirma asutati kogu maailmas inimõiguste organisatsioonidega, mille ainus eesmärk oli aidata vaeseid ja rahalisi rahalisi raskusi. Kui soovite taotleda laenu, pöörduge tagasi meile e-posti aadressil: elenanino0007@gmail.com

Nimi:
Nõutav laenusumma:
Laenu kestus:
Mobiili number:

Tänan ja Jumal õnnistagu
TUNNUSTAMINE
Elena

summerfinanceplc said...

Kas vajate kiiret laenu?
  See oli uskumatu, et ma sain 100 000 $ laenu ... ma olen õnnelik, et ma laen laenuandjalt, kes aitavad mind laenuga maksta saada. Ma olen proovinud erinevat teenust, kuid ma ei saanud kunagi laenu nende teenistusest. Mõned neist paluvad mul täita palju dokumente ja päeva lõpus see ei lõpe hästi. Kuid ma olen õnnelik pärast kohtumist SUMMER FINANCE LOAN COMPANY, võin saada oma laenu 50.000 $ .. nüüd minu äri läheb hästi ja ma tahan, et kõik te teate seda täna, sest nad on kiire ja 100% usaldusväärne, Nüüd ma maksan tagasi laenu, mille sain ettevõttest (SUMMER FINANCE Laenuvõtja), võite nendega ühendust võtta ja ärge raisake oma aega nende laenuvõtjatega .. E-post: summerfinanceplc@gmail.com või WhatsApp: + 2347063370312, õnne.

cashfirm loan said...

Kas vajate kiiret rahalist laenu?
* Väga kiire ja kiire ülekanne teie pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast raha saamist
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagasimakse (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlikud laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua kulub rahastamiseks? Pärast laenutaotluse esitamist
Võite oodata esialgse vastuse alla 24 tunni
72-96 tundi pärast vajaliku teabe saamist
sinult.

Võtke ühendust selle õigustatud ja litsentseeritud ettevõttega, kellel on volitus
Anda rahalist abi kõigile
Lisateabe saamiseks ja laenutaotluse vorm

Email: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHVUSVAHELINE LAENUDE ETTEVÕTT
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Unknown said...

Tere, ma olen ivani suarez, praegu elab Santiagos, Ecuadoris. Ma olen praegu kolme lapsega lesknaine ja ma olin kinni finantsolukorrast 2014. aasta aprillis ja pidin oma arveid refinantseerima ja maksma. Ma proovisin otsida laene mitmesugustelt laenufirmadelt nii era- kui ka äriklientidelt, kuid mitte kunagi edukalt, ja enamik panku vähendas minu krediiti. Kuid kui Jumal seda teeks, tutvustasin mulle Jumala meest eralaenu laenuandjat, kes andis mulle laenu summas 85 000 USA dollarit ja täna on ma ettevõtte omanik ja minu lapsed teevad praegu head tööd, kui peate kontakteeruma ühegi firmaga Viide tagatiseta laenu tagamisele, krediidikontrolli puudumine, allakirjutanud ainult 2% intressimääraga ja paremad tagasimakseplaanid ja -graafikud, võtke palun ühendust hr Rojas Silvaga. Ta ei tea, et ma teen seda, aga ma olen nii õnnelik, et ma otsustasin, et inimesed saavad temast rohkem teada, ja ma tahan, et Jumal õnnistas teda rohkem. Võite temaga ühendust võtta oma e-posti teel: mortgagecompanyplc@gmail.com

Rechael frank said...

Kas teil on vaja 100% laenu? Ma saan teenida oma rahalisi vajadusi vähem tagasipöördumisprobleemidega, mistõttu me maksime teile ainult 2%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtjad, pensionärid, üldine krediidireiting, me saame aidata. Flexiblerepayment üle 1 kuni 30 aastat. Võtke meiega ühendust aadressil: Rechaelfrankloanfirm@gmail.com



Otsite pikaajalisi või lühiajalisi laene

1 Täisnimi: ............................
2 Kontakt Aadress: .......................

3. Riik: .....................

4.Sex: ...............

5. Vajalik laenusumma: ....................
6. Kestus Laenud: ...................
7. Otsene telefoninumber: .................

Palju armastust,

Rechaelfrankloanfirm@gmail.com


L
Proua: Rechael

george said...


Kas teil on vaja ettevõtte tegevuse alustamiseks laenu? Olen George Andersoni ettevõtte tegevjuht, pakume igasuguseid laene, ettevõtte laenu, isiklikku laenu, õppelaenu ja ärilaenu. Kui olete huvitatud sellest laenust, peate meile e-posti teel saatma:(georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Kiireloomulised laenupakkumised.

george said...


Kas teil on vaja ettevõtte tegevuse alustamiseks laenu? Olen George Andersoni ettevõtte tegevjuht, pakume igasuguseid laene, ettevõtte laenu, isiklikku laenu, õppelaenu ja ärilaenu. Kui olete huvitatud sellest laenust, peate meile e-posti teel saatma:(georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

Kiireloomulised laenupakkumised.

george said...

Ma olen raha laenuandja, ma pakun laenu kogu päeva, pakun nii isiklikku kui ka ärilaenu, pakkun lühiajalist ja tähtajalist laenu, nii et kui olete huvitatud, ei ole mingit probleemi, ma tahan, et teeksite kohe minu e-posti aadressiga (excelservices.managementonline@gmail.com)

Laenupakkumine.

george said...

Kas vajate kiiret laenu? Kui jah, saatke meile aadressil: (richardcosmos5@gmail.com) allpool oleva teabega.

Täisnimi:
Riik:
Vajalik summa:
Kestus:
Telefoninumber:

Laenupakkumine.

Unknown said...

Tere

Kas vajate kiiret laenu oma rahaliste vajaduste rahuldamiseks? Pakume laene kogusummast 2000 kuni 50 000 000,00, oleme usaldusväärsed, võimsad, kiire ja dünaamilised, ei kontrolli krediitkaarte ega paku 100% tagatisi välislaenudele selle aja jooksul.

Samuti laenasime kogu valuuta 2% -lise intressimääraga kõigile laenudele .... Kui olete huvitatud, pöörduge tagasi selle e-kirjaga.

Kui soovite, pöörduge usalduse saamiseks aadressil trustfirm2010@gmail.com

Lugupidamisega

Hr Andy Cole
Trustfirm2010@gmail.com

Anonymous said...

Kas vajate kiiret rahalist laenu?
* Väga kiire ja kiire ülekanne teie pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast raha saamist
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagasimaksmine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlikud laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua kulub rahastamiseks? Pärast laenutaotluse esitamist
Võite oodata esialgse vastuse alla 24 tunni
72-96 tundi pärast vajaliku teabe saamist
sinult.

Võtke ühendust selle õigustatud ja litsentseeritud ettevõttega, kellel on volitus
anda rahalist abi kõigile
Lisateavet ja laenu taotlemise vormi

email: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHVUSVAHELINE LAENU ETTEVÕTT
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 532   Newer› Newest»
 
©2009 Memokraatia | by TNB